Kultūras ziņas

Koristi mājās vedīs dzintaru un linu

Kultūras ziņas

Top jaunā Rīgas koncertzāle

Lindas Zīveres Indijas atklāsmes

Gleznotāja Zīvere atklāj Indijas iespaidus izstādē «Istabā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

​No 15. jūlija līdz 6. septembrim galerijā „Istaba“ gleznotājas Lindas Zīveres personālizstāde „Rišikeša 2014", kas tapusi Indijas ceļojuma iespaidos.

Māklsiniece Linda Zīvere Indijas ziemeļpilsētā Rišikešā nokļuva, pateicoties apstākļu sakritībai iepazīstot indiešu dzīves ziņu sludinātāja Mooji (Mudži) domas. “Miers, ko tu meklē, esi jau tu pats, esi kluss un sajūti to”. Pēc atgriešanās Linda ar jauniegūtajām sajūtām un zināšanām vēlējās dalīties, sarīkojot nelielu izstādi.

"Pat tikko pēc atgriešanās man bija tāds jautājums, vai vispār gleznot vai nē, jo es sapratu, ka pirms tam es biju gleznojusi tīri, lai izrādītu sevi, savu ego, parādītu citiem, cik smuki es protu to darīt," stāsta māksliniece. "Pēc Indijas es aptvēru, ka tam īsti nav jēgas."

Pašas tās mācības, ko Mudži māca, pats tas princips izmainīja manu gleznošanas veidu un stilu. Es ar lielāku baudu to visu tagad daru," uzsver Linda Zīvere.

Linda vairākus gadus ir dzīvojusi un strādājusi Dānijā. Izraušanās no ierastās Eiropas vides mākslinieci ir iedvesmojis ļauties brīvības svinēšanai.

"Iemācīties pasauli uztvert caur sirdi, nevis caur prātu, jebkuram ir veselīgi," uzskata māksliniece. "Man liekas, ka viņi ir tikuši diezgan tālu ar to šajā dzīvē.Viņi ar to dzīvo, mums tas noteikti noderētu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti