FOTO: Māksliniece Ilze Akselrode un viņas vēja izjūta. Izstāde Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starp jēdzieniem “vējš” un “Liepāja” var likt vienlīdzības zīmi. Vējš te ir vienmēr, pat bezvējā, tikai tad tas kļūst maigs un gandrīz nemanāms, tomēr tas ir. Liepājnieki jums to apstiprinās. Bet mākslinieces Ilzes Akselrodes izstādē “Liepājas vēju izjūta” šo vēju var arī ieraudzīt.

Vējš, ātrums, brīvība – tā ir Ilzes Akselrodes devīze dzīvē un mākslā. Viņai Liepājas vējš dod spārnus un lidojuma izjūtu bezgalīgajā krāsu un nianšu pasaulē. Tā ir sava veida meditācija, kas iespējama, pateicoties vēja spēkam, spēle ar krāsu un formu.

Ilzes Akselrodes izstādi Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā tika plānots atklāt vēl aprīlī. Taču Covid-19 pandēmijas dēļ izstāde atklāta tikai tagad. Tajā ir pēdējo četru gadu darbi, kas veltīti Liepājai. Viens no akcentiem ir jūra. Saulainā “Sarkanā jūra”, raudošā “Baltā jūra”, saulrieta “Vakars” ar jūras nogludinātiem koka gabaliņiem…

Ir arī pilsēta – ielas, ēkas. Atpazīstamas no pirmā skata un tādas, kad domās jāpastaigā pa ietvi vai jāiziet braucamās daļas vidū, lai saprastu, kādā rakursā māksliniece iemūžinājusi šo māju.

Triptihs “Pārmaiņu laiks”, ja Rus.lsm.lv autori neviļ atmiņa, jau bijis vienā no lielajām Liepājas mākslinieku kolektīvajām izstādēm. Nav svarīgi. Vienkārši tagad, kad mēs visi pamazām lienam ārā no karantīnas, šis bezprātīgais Roršaha traipu un plaukstu nospiedumu sajaukums ieskanējies pavisam citādi.

Ilzes Akselrodes izstāde “Liepājas vēju izjūta” Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā būs atvērta līdz 8. jūlijam. Ieeja – brīva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti