Daugavpilī sākas Mākslas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 9.aprīlī, plkst. 16.30 Daugavpils māla mākslas centrā ar izstādes "Bestiārijs" atvēršanas pasākumu tiks atklātas "Mākslas dienas Daugavpilī 2015".

Katru gadu aprīļa un maija mēnesī Daugavpilī tiek svinēti mākslas svētki, kad gan topošie, gan jau popularitāti ieguvuši mākslinieki dažādos pasākumos un izteiksmes veidos atklāj mākslas daudzveidību un pieejamību. To šogad ataino arī "Mākslas dienu Daugavpilī 2015" logo - daudzkrāsains koks, kura katrs zars ir kā simbolisks apliecinājums mākslas daudzpusībai un nemitīgai attīstībai. Logo autore ir Daugavpils Universitātes studente Zaiga Pettere.

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek atklātas ar izstādi "Bestiārijs". "Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās - keramikā, tekstilā, glezniecībā," norāda izstādes veidotāji. Lai apmeklētājiem palīdzētu atklāt izstādē esošo noskaņu, atvēršanas pasākumā ir sagatavoti arī vairāki pārsteigumi.

Mākslas dienu turpinājumā līdz 12.maijam Daugavpilī notiks virkne pasākumu - izstādes, atvērto durvju dienas Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolā "Saules skola", dažādu mākslinieku darbnīcās un tautas lietišķās mākslas studijā "Klūga", malkas cepļa kurināšana un izņemšana, akcijas, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes studentu sagatavota teātra izrāde un performance, kā arī citas aktivitātes.

Programmu Mākslas dienām sagatavojis arī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kas 24.aprīlī svinēs divu gadu jubileju. Šajā dienā Rotko centrā tiks atklātas sešas jaunas izstādes un tiks piedāvāta svētku programma, kurā piedalīsies grupa "Dabasu durovys", kā arī varēs apmeklēt foto, klaunu un mūzikas laboratoriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti