Kultūras ziņas

Kori gatavojas koncertam "Rīga dimd!"

Kultūras ziņas

Bikibuks ar draugiem trako galerijā "Istaba"

Rīgā viesojas Kristians Boltanskis

Boltanska «Sirdspukstu arhīvam» pirmajā dienā liela piekrišana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ievērojamā franču laikmetīgās mākslas meistara Kristiana Boltanska personālizstādei “Sirdspukstu arhīvs” jau pirmajā dienā liela piekrišana, ko apliecina gara izstādes apmeklētāju rinda.

Uz Rīgu mākslinieks Kristians Boltanskis atvedis divus savus projektus - videodokumentāciju „Starp laikiem” („Entre Temps”) un radošo pētījumu „Sirdspukstu arhīvs” („Archives du Coeur”), kas izvietoti izstāžu zāles "Arsenāls" augšstāvā un uzskatāmi par Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmas nozīmīgākajiem notikumiem.

Man radīt mākslu nozīmē dot emocijas un uzdot jautājumus. Un, ja tu jautā, tad jau zini atbildes. Jo vispirms šos jautājumus es uzdodu pats sev,” saka Kristians Boltanskis.

Videodokumentācijas “Starp laikiem” atklāj mākslinieka portretus piecdesmit gadu garumā un pēta cilvēka atmiņas un pārdzīvojumus, bet “Sirdspukstu arhīvs” dod ilūziju par mūžīgo dzīvi un rada iespēju ikvienam ierakstīt savus sirdspukstus.

Izstāde nav tik daudz par mani, cik par katru, kas ieiet šajā istabā, jo katrs vispirms uztraucas par savu sirds ritmu,” norāda mākslinieks.

“Pirmoreiz noteikti tik nopietni ir jāpadomā, kā tā sirds pukst un kā sirds mums ir,” atzīst izstādes apmeklētāja, dzīvnieku patversmes direktore Solvita Vība.

“Es mazmeitiņai stāstīju, ka šī lampiņa darbojas mākslinieka sirds ritmā, tā deg un kādreiz izdzisīs, tāpat kā kādreiz apstāsies mūsu sirds,”  vecmāmiņa Larisa atstāsta sarunu ar mazmeitu Sofiju.

Kā iepriekš vēstīts, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles „Arsenāls” Radošajā darbnīcā Boltanska darbi būs skatāmi un piedzīvojami līdz 20. aprīlim  būs skatāmi divi , kuri guvuši plašu atzinību pasaulē, -

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti