Atpūtnieki pulcējas rindā pie Dalī darbu izstādes Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Spāņu mākslinieka Salvadora Dalī (1904-1989) darbu izstāde Liepājas muzejā sestdien pulcējusi krietnu apmeklētāju skaitu, kuri stāv rindā, lai aplūkotu pasaulslavenā mākslinieka darbus, novēroja lsm.lv.

Izstādes daudzskaitlīgie apmeklētāji, visticamāk, ir atpūtnieki, kuri ieradušies Liepājā uz dažādiem pasākumiem. Cilvēki stāv rindā pie kases, kā arī trīs nelielās izstādes telpas ir pārpildītas ar apmeklētājiem. Tāpat arī pilsētas ielas ir pilnas ar atpūtniekiem.

Šajā nedēļas nogalē pilsētā notiek festivāls „Summer Sound Liepāja”, kurā piektdien piedalījās „Prāta Vētras”. Savukārt sestdien festivāls notiek apvienojumā ar Jūras svētkiem, kad festivāla rīkotāji prognozē rekordlielu cilvēku pieplūdumu.

Piektdien Liepājā notika arī festivāla „Liepājas vasara” koncerts „Ugunsputns”, kurā Liepājas Simfoniskais orķestris un vijolniece Elīna Bukša izpildīja Sibēliusa Vijolkoncertu un Stravinska baletsvītu "Ugunsputns".

Jau ziņots, ka no 12. jūlija līdz 13. augustam Liepājas muzejā būs unikāla iespēja skatīt pasaulslavenā spāņu mākslinieka Salvadora Dalī (1904-1989) darbus.

Izstādē „Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija” eksponētas mākslinieka grafikas, medaļas, skulptūras un keramika no Francijas privātkolekcijām. Izstāde tapusi sadarbība ar Francijas kompāniju „SARL Amiencom”.

Spilgtais spāņu gleznotājs, grafiķis, tēlnieks, rakstnieks un režisors Salvadors Dalī dzimis Katalonijā. Viņš ir viens no izcilākajiem vizuālās mākslas sirreālisma pārstāvjiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti