Rīta Panorāma

Vētra "Kīrons" Eiropā prasījusi 7 cilvēku dzīvības

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Florencē apmeklētājiem atver slepeno Mikelandželo istabu

Florencē apmeklētājiem atver slepeno Mikelandželo istabu

Itālijas pilsētā Florencē apmeklētājiem atkal atvērta Renesanses laika mākslinieka Mikelandželo slepenā istaba. Nelielā telpa ar zīmējumiem tika atklāta pirms gandrīz 50 gadiem.

10 metru garā un 3 metru platā telpa zem Mediči kapelām bija zināma jau sen, un tajā pat glabāja ogles un malku. 1975. gadā toreizējais muzeja direktors pieņēma lēmumu izpētīt būvi, un uz tās sienām tika atklātas daudzas 16. gadsimtā radītas monumentāla formāta figūru skices.

Mediči dzimtas senču kapenes veidoja Mikelandželo, un pētījumi parādīja, ka arī tās, iespējams, radījis viens no slavenākajiem renesanses laika māksliniekiem. Tiek uzskatīts, ka politisko juku laikos 1530. gadā mākslinieks divus mēnešus šeit slēpās, bet radošo procesu nepārtrauca.

Muzeja darbinieki vienlaikus uzsver, ka pat gadījumā, ja visi darbi nav ģēnija radīti, tie ir spilgti 16. gadsimta sienu grafikas paraugi. Ogles un krīta zīmējumi epizodiski bija pieejami interesentiem jau pagājušā gadsimta beigās, bet tagad tos varēs ieraudzīt visi muzeja apmeklētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti