LaLiGaBas pretendenti: Dainas Tabūnas debija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Literatūras gada balvai (LaLiGaBa) kategorijā "Spilgtākā debija" par stāstu krājumu „Pirmā reize” nominēta Daina Tabūna. Pamatojot autores izvirzīšanu, žūrijas pārstāvis Aivars Eipurs stāsta, ka Tabūnas stāstos var izsekot latviešu sieviešu prozas ģenēzei, savukārt citi eksperti teic, ka šogad pārsteigumi starp balvai izvirzītajiem meklējami tieši kategorijā "Spilgtākā debija".

Jau vēstīts, ka Dainas Tabūnas debijas stāstu krājums "Pirmā reize" iznāca apgādā "Mansards".

Daina Tabūna kopš 2000. gada publicējusi stāstus dažādos izdevumos - žurnālā “Luna”, “Karogs”, “Latvju Teksti”, avīzē “Kultūras Forums”, “Kultūras Diena” un portālā “Satori”. Tabūna absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) Teātra, kino un TV dramaturģijas specialitātē. Strādājusi televīzijā, reklāmas aģentūrā, bērnu un jauniešu centrā, operā, teātrī.

Dainas Tabūnas stāstu krājumā vēstīts, kā sagatavoties lielajai dzīvei, ja regulāri jāpiedzīvo jaunas un neierastas lietas. Rakstnieces stāstu varones cīnās godam, taču dzīvei padomā vienmēr ir kāds jauns pārsteigums un pēkšņi nekas vairs nav kā agrāk.

Kā zināms, 24. aprīlī plkst. 18 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas pasākums, kurā tiks paziņoti un apbalvoti laureāti katrā no piecām nominācijām.

Šā gada pasākuma vadmotīvs ir notikušās un nenotikušās revolūcijas Latvijā, dodot iespēju godināt rakstniekus kā šo revolūciju hronistus un aicinot Latvijas rakstniekus un lasītājus vienoties kopīgā sauklī „Par brīvību, brālību, literatūru!”. Balvas pasniegšanas pasākumu šogad veido dzejniece un dramaturģe Inga Gaile, režisore Elīna Marta Martinsone un scenogrāfe Ieva Kauliņa. Pasākumu vadīs žurnālists Kārlis Streips, kā arī publicistes Anete Konste un Elīna Kolāte.

Pasākuma tiešraide būs skatāma sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, savukārt raidījuma kopsavilkums būs skatāms LTV1 1.maijā plkst.18.45.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti