Iznācis Janas Egles dzejas krājums «Ledus debesis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ceļu pie lasītājiem sāk latviešu literātes un Latvijas literatūras gada balvas laureātes Janas Egles dzejas krājums "Ledus debesis", informēja izdevniecības "Latvijas Mediji" pārstāvji. Krājuma redaktors ir Ronalds Briedis, māksliniece – Anna Aizsilniece.

Janas Egles otrais dzejas krājums "Ledus debesis" iezīmē būtisku posmu autores radošajā dzīvē un apkopo 20 gadu garumā tapušo dzeju. "Tā ir dzeja ar maigumu, sparu un intīmu skatu iekšpus sevis un ārpusē – uz pasauli. Krājums iezīmē gan nopietnu briedumu, gan arī svaigu sajūtu vilinājumu," norādīja izdevēji.

"Sākumā nosaukums bija "Vitrāžas". Lielā bilde, kas veidojas no maziem, krāsainiem dzīves mirkļiem. Šķita, ka šāds nosaukums var saturēt kopā atšķirīgos tekstus. "Vitrāžas" bija kaut kādus padsmit gadus, kopš laika, kad ar redaktoru Ronaldu Briedi sākām kaut ko likt kopā. Kad šopavasar manuskriptu beidzot bijām sakārtojuši, es vitrāžu sajūtu biju pilnīgi pazaudējusi. Man likās, ka saturs ar nosaukumu absolūti neiet kopā. Tad lasīju vēlreiz, abstrahējoties no šī nosaukuma, un atradu to sajūtu, ko atspoguļo šie dzejoļi. Tekstos ir daudz ledus un aukstuma, un debesu meklējumi. Man šķiet, ka šis nosaukums organiski saplūst ar grāmatas saturu," pastāstīja dzejas krājuma autore Jana Egle.

Literatūrā Jana Egle sākotnēji ienāca kā dzejniece ar 2002. gadā izdoto dzejas krājumu "Dzirdēt noklusēto". Autores pirmais stāstu krājums "Gaismā" tika izdots 2016. gadā un tika godalgots ar Latvijas Literatūras gada balvu prozā. Kā atzīmēja izdevēji, "Jana Egle ir iekarojusi kritiķu un lasītāju sirdis ar savu satraucoši trāpīgo rakstības stilu, ar savu uzdrīkstēšanos atklāti runāt par lietām, kuras emocionāli iedarbojas uz sabiedrību, un par to, kas sabiedrībā parasti tiek noklusēts."

Grāmata tapusi ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti