«Baltijas grāmatu svētkos» atvērs divas jaunas grāmatas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ķīpsalas hallē sestdien turpinās „Baltijas grāmatu svētki”, kur līdzās grāmatu izstādei piedāvās plašu kultūras programmu, kuras laikā tiks atvērtas arī divas jaunas grāmatas.

Muzikoloģe Daiga Mazvērsīte grāmatu svētkos iepazīstinās ar savu jauno grāmatu par Elgu Igenbergu. 1950. gados tieši viņa lika pamatus latviešu estrādes mūzikas žanram, stāsta Daiga Mazvērsīte. "Elga Igenberga ir tiešām mūsu latviešu estrādes žanra celmlauze. Pats maestro Raimonds Pauls atzīst, ka tieši viņa ir bijusi pirmo estrādes dziesmu autore, un viņas grāvēji  „Rīgas bulvāri” un „Varbūt” arī veidoja to priekšstatu, kādai jābūt patīkamai estrādes dziesmai," saka Mazvērsīte.

Viņa bija ļoti neordināra personība. Pati savas laimes kalēja, ar milzīgu enerģiju, degsmi un atdevīgumu. Ar milzīgām darba spējām viņa veidoja pati savu karjeru un spēja izdzīvot par spīti laikmetu un iekārtu maiņām. Un tas ir vienlaikus arī stāsts par latviešu sievietes sīkstumu,” ieskicē muzikoloģe.

Otra grāmata būs amerikāņu rakstnieka Viljama Bērtona Makornika grāmata „Ļeņina harēms”, kas vēsta par latviešu sarkano strēlnieku likteņgaitām un viņu lomu Krievijas revolūcijā. Atvēršanas svētkos būs iespēja tikties arī ar grāmatas autoru.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti