Kultūras ziņas

Dzejniekam Leonam Briedim - 65

Kultūras ziņas

Pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas

Radoši atzīmē izdevniecības "Liels un mazs" desmitgadi

Ar trīs grāmatu izdošanu atzīmē izdevniecības «Liels un mazs» desmitgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar trīs grāmatu izdošanu un to atvēršanas svētkiem Kalnciema kvartālā Rīgā desmit gadu jubileju nosvinējusi bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs".

Svētdienas, 14.decembra, pēcpusdienā, svinot izdevniecības "Liels un mazs" jubileju, mazie lasītāji kopā ar grāmatu autoriem iesaistījās arī radošās darbnīcās. 

"Šeit mēs no zeķēm taisām putnus. No tām, kas nav pazudušās, jo tās parasti pazūd pa vienai un tad otra paliek," saka mākslinieks Reinis Pētersons.

Reinis Pētersons kopā ar nesenās Eiropas Savienības Literatūras balvas ieguvēju Jāni Joņevu radījis krāšņu bilžu grāmatu par drēbju skapja piedzīvojumiem "Slepenie svētki". Iespaidojoties no Hansa Kristiana Andersena pasakām, autori atdzīvina priekšmetus, parādot lietu pasaules slepeno dzīvi, kuru cilvēki neredz. Tandēms domājis ne tikai par bērniem, bet arī viņu vecākiem, kuri vakaros lasīs grāmatu priekšā savām atvasēm.

"Mēs esam pazīstami jau sen. Reinis mani pierunāja uzrakstīt šo grāmatu. Tur ir ļoti maz teksta ar daudz ilustrācijām. Teksts ir iemests ilustrācijās, es ļāvos pierunāties," teic Jānis Joņevs.

Dzejnieces Ineses Zanderes sadarbība ar mākslinieku Juri Petraškēviču aizsākusies jau pirms vairākiem gadiem. Jaunajā grāmatā trīs draugi no dažādām valstīm kopā būvē māju, kur varētu mitināties viņu ģimenes, taču viņu domas par to, kādai jābūt labai mājai, izrādās ļoti atšķirīgas. Stāsts palīdz veidot bērniem priekšstatu par atšķirīgā līdzāspastāvēšanu un sadarbību dabā un sabiedrībā, uzsverot arī nepieciešamību pazīt pašam sevi un izprast savas vajadzības.

"Kad Juris uzzīmēja ilustrācijas tai pasakai, daudzas no šīm ilustrācijām izrādījās tik iedvesmojošās man, ka es uzrakstīju dzejoļus, kuri bija ar pasaku saistīti, tikai caur šīm ilustrācijām," norāda Inese Zandere.

Anetes Meleces ilustrētais Ingas Gailes dzejoļu krājums "Vai otrā grupa mani dzird?" ietver ne tikai dzejoļus, bet arī spēles, krāsojamās vietas un baltu lapaspusi, lai lasītājs ierakstītu tajā pats savu dzejoli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti