Bikibuka iedvesmota, uz bērnu dziesmu koncertiem aicina «BikiGrupa»

Sirsnīgs, uzmundrinošs un skaniski krāsains ir tikko klajā nākušais mūziķu apvienības "BikiGrupa" debijas albums "BikiDziesmas". Kā jau liecina nosaukums, mūziķu iedvesmas avots bijusi daudziem bērniem tik iemīļotā dzejas bilžu grāmatu sērija "Bikibuks".

Grupā darbojas pieci jauni mūziķi, kuri ikdienā ir arī mūzikas pedagogi. Viņi strādā ar dažāda vecuma bērniem un jauniešiem un ir izjutuši, cik aizrautīgi spēj būt bērni, ja viņus izdodas ieinteresēt par mūziku.

Bikibuka iedvesmoti, uz bērnu dziesmu koncertiem aicina «BikiGrupa»
00:00 / 04:19
Lejuplādēt

Albuma prezentācijas koncerts notiks 24. martā, kam sekos vēl vairāki koncerti.

"BikiGrupa" savu debijas albumu piesaka ar saukli "Lai dziesmas vairo prieku!" un velta to kā lieliem, tā maziem bērniem.

Tajā iekļautas gan jau vairākās paaudzēs labi zināmas un iemīļotas kompozīcijas, ietērptas jaunā skanējumā, gan pavisam jaunas dziesmas, kuru autori ir paši grupas dalībnieki.

Grupas mūziķi pirmo reizi kopā sapulcējās pirms pusotra gada, kad viņus izdevniecība "Liels un mazs" uzaicināja pamuzicēt Rīgas Grāmatu svētkos "Bikibuka" grāmatu sērijai veltītā koncertā, stāsta grupas dalībnieks Patriks Kārlis Stepe: "Tā mēs savācāmies pieci draugi, uzkāpām un skatuves, nospēlējām. Matīss Circenis arī vēl sarakstīja par godu tam vienu jaunu dziesmu, un tā tas aizgāja. Šķita, ka tas tāds ļoti labs projekts varētu izveidoties, un tā nu mēs šeit esam. Sākām pēc lūguma, bet tad sapratām, ka tam ir labs ilgtermiņa iespēju plāns."

Grupā darbojas pieci jauni mūziķi – Agnese Malnača, Marta Elizabete Smilga, Matīss Pēteris Circenis, Mārtiņš Kokars un Patriks Kārlis Stepe.

Viņi vēlas bērniem sniegt aizraujošu muzikālu pieredzi, kas rosina arī interesi par mūzikas, dzejas un mākslas mijiedarbību. Agnese Malnača teic: "Gribējās ieskaņot citādākās skaņās, lai tas būtu svaigāk, aktuālāk bērniem. Tai pašā laikā vecākiem būtu arī tā atmiņa par savu bērnību.

Gribas arī kaut ko jaunu tajā bērnu mūzikā ienest. Mūsu diskā īsti nav arī vienveidības. Mums tas liekas svarīgs mērķis – iepazīstināt bērnus ar dažādiem žanriem."

Patriks Kārlis Stepe atzīmē: "Noteikti tur ir klasisks kamermūzikas žanrs, tad mēs aizejam nedaudz pie roka, tāpat tur ir alternatīvā mūzika, nedaudz popmūzikas, elektroniskās mūzikas. Ļoti daudz un dažādas izpausmes."

Ļoti daudzveidīgs ir arī izmantotais instrumentu klāsts – flauta, meladions, saksofons, klavieres, basģitāra, bungas un vēl citi instrumenti, ar ko grupas dalībnieki arī mainās, ko būs interesanti redzēt koncertā, un bērniem tas būs arī kā instrumentu izziņas process.

Gandrīz visi grupas dalībnieki ikdienā ir mūzikas pedagogi, kam jau ir sava veida pieredzes bagāža darbā ar bērniem.

"Jā, mēs visi darbojamies ar bērniem dažādos veidos," teic Agnese Malnača. 

"Un mēs vienkārši varbūt arī zinām tos aktuālos virzienus, kur pietrūkst kaut kādu lietu, un tad mēs cenšamies tās radīt. Arī bērni mums ļoti palīdz, mēs konsultējamies ar viņiem. Albuma tapšanas laikā īpaši Mārtiņš, kurš ir arī albuma producents, ir devis saviem audzēkņiem klausīties, vērtēt un tamlīdzīgi. Tas tiešām ir labs resurss, kur smelties atsauksmes," piebilst Patriks Kārlis Stepe.

"Man liekas, ka mums arī pašiem grupā ir ļoti priecīga sajūta, ka mēs kopā esam satikušies, kopā muzicējam, un līdz ar to mēs arī gribam vairot prieku un to prieka enerģiju nodot citiem," saka Agnese Malnača.

"BikiGrupas" debijas albuma "BikiDziesmas" prezentācijas koncerts notiks 24. martā kinoteātrī "Splendid Palace", 26. martā grupa ciemosies Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", bet 31. martā Jūrmalas Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti