Valdība Stūra mājas apkurei ziemā varētu piešķirt 20 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Skaidrs, ka mēs piekritīsim tam, ka ir jādod līdzekļi, lai pa ziemu uzturētu apkuri, lai māja neietu zudumā. Nauda tiks piešķirta tieši apkurei ziemā. Tie ir, šķiet, 20 000 [eiro], lai sakārtotu apkures sistēmu," intervijā "Rīta Panorāmā" norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Kā jau vēstījām, 21.oktobrī valdībā tiks skatīts jautājums par finansējumu Stūra mājai. Straujuma norādīja, ka netiks skatīts jautājums par to, kā nākotnē izmantot Stūra māju, jo šobrīd neesot piedāvājuma, tomēr valdībā varētu tikt pieņemts lēmums par līdzekļu piešķiršanu mājas uzturēšanai ziemas periodā.

Premjere uzskata, ka vajadzētu sekot Igaunijas piemēram, kur bijusī Valsts drošības komitejas ēka ir nodota privātām struktūrām, bet neliela daļa saglabāta kā muzejs.

"Tas būtu ļoti svarīgi arī mums - atstāt pirmo stāvu un pagrabtelpas atmiņām, varbūt sliktām atmiņām, bet tomēr tā ir vēsture. Protams, visu māju mēs nevaram izmantot muzejam, jo māja ir ļoti liela," uzsvēra Straujuma.

Valdības vadītāja informēja, ka vairākām ministrijām esot piedāvāts pārcelties uz Stūra māju, tomēr neviena nav gatava to darīt mājas auras dēļ. Pārcelties uz Stūra māju atteicies arī Okupācijas muzejs. Viņa uzskata, ka māja ir jānodod privātām struktūrām.

"Ir jādomā tieši privātam biznesam piedāvāt izmantot. Es neredzu iespēju, ka valsts tur varētu kādas iestādes izvietot," norādīja Laimdota Straujuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti