Trīs kultūras pieturzīmes jaunajai nedēļai. Iesaka Lilita Eglīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Augusta vidum piestāv vieglums un vienkāršība. Mūzika, māksla, ainava - izvēlieties pa vienai pērlei no katras un piepildiet jauno nedēļu ar iedvesmojošu koncertu, izcilu izstāžu duetu un kādu ļoti skaistu Latvijas kultūrainavu pavisam tālu no Rīgas! To šonedēļ iesaka sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" pārstāve Lilita Eglīte.

1. Mūzika

Nedēļu varētu iesākt ar iedvesmojošu koncertu Dzintaru koncertzālē. Igaunijas Festivāla orķestris pasaulslavenā diriģenta Pāvo Jervi vadībā un par akordeona princesi dēvētā Ksenija Sidorova satiksies igauņu komponista Erki Svena Tīra akordeona koncertā "Prophecy". Vēl programmā Dmitrija Šostakoviča 19 gadu vecumā sacerētā Pirmā simfonija un Astotais stīgu kvartets.

Ksenija Sidorova
Ksenija Sidorova

2. Māksla

Rīgā divas Helēnas Heinrihsones personālizstādes. “Ar ūdenskrāsām” galerijā Māksla XO un “Lidojumā“ fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā. Jāredz!

Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centra bagātīgajā izstāžu klāstā ir vērts ļauties mākslinieka Artūra Bērziņa provokācijām izstādē “Barotava”.

Priecājos, ka šīs vasaras ceļojumu plānos iekļāvu Sanktpēterburgu, jo Ermitāžā izdevās apskatīt vācu mākslinieka Anselma Kīfera grandiozos audeklus izstādē “Anselms Kīfers – Velimiram Hļebņikovam. Tautu likteņi”. Vēl var pagūt!

3. Ainava

Izvēlēties pēc iespējas tālāku galamērķi tepat Latvijā, lai braucot varētu baudīt vasaru, skaisto dabu un ainavas veidotāju izdomu katrā ciemā un mazpilsētā.

Ludzas pilsētas skats. Attēls ilustratīvs.
Ludzas pilsētas skats. Attēls ilustratīvs.

Labs galamērķis varētu būt gleznainā Ludza ar savdabīgo koka arhitektūru, baznīcām, ezeriem un īpašo dažādu tautu kultūras šarmu.

Ieskatieties arī "Kilograma kultūras" mājaslapā, iepazīstiet balvas nominantus un žūrijas komentārus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti