Kultūras ziņas

Gunāra Kopštāla fotogrāfiju retrospekcija

Kultūras ziņas

Laikmetīgās dejas festivāls Lūznavas muižā

Helēnas Heinrihsones rozes un vāzītes

Helēna Heinrihsone izstāda rozes un vāzītes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vasarai eļļas krāsas ir par smagu! Tā par savu izvēli personālizstādes darbiem izvēlēties ūdenskrāsas izsakās gleznotāja Helēna Heinrihsone. 3.augustā galerijā “Māksla XO” atklās mākslinieces jaunāko personālizstādi “Ar ūdenskrāsām”, kuras darbos vasarīgi krāšņi ziedi un sadzīviski nieciņi veido mākslinieces šīs vasaras sajūtu.

Helēnas Heinrihsones darbos ir divi personāži – mazas, gadiem krātas vāzītes un rozes. Skices idejām tapušas pirms diviem gadiem. Beidzot ideja īstenota.

"Tās vāzītes ir tik naivas, un cilvēki domā ar šādām vāzītēm izrotāt savu ikdienu. Ar rozēm arī mēs izrotājam. Tas ir it kā naivums vāzītēs un tās rafinētās rozes," saka māksliniece.

Heinrihsone atzīst, ka šajā izstādē ļāvusies sev neraksturīgam vieglumam nepārstrādāt darbus, kā to bija radusi darīt ar eļļas krāsām.

"Papīra valdzinājums. Ūdens un papīrs, un vasara, jo vasarā eļļa ir smaga, pārāk smaržīga un stipra. Papīrs un ūdens - tas ir organiski vasarai!" norāda māksliniece Helēna Heinrihsone. "Grūtības vienīgi ir pārvarēt pietāti pret papīru. Šis papīrs ir milzīgs. Roku lējums, franču. Kad tu ieraugi, ir žēl saķēpāt. Bet tad, kad jau sākās darbs un kā ūdens ar krāsu sakaras ar papīru – tas ir milzīgs baudījums!"

Aizejošās vasaras vieglumu un gaisīgumu Helēnas Heinrihsones pesronālizstādē “Ar ūdenskrāsām” galerijā “Māksla XO” varēs apskatīt līdz septembra sākumam. Savukārt nākamnedēļ fonda “Mākslai vajag telpu” vasaras mājā atklās vēl vienu mākslinieces personālizstādi “Lidojumā”, kas būs izstāžu sērijas “Ārup. Andris Grinbergs” kārtējā ekspozīcija.

Izstāde Kalnciema kvartālā būs skatāma no 11. augusta. Savukārt 17. augustā norisināsies mākslinieces autorvakars.

Helēna Heinrihsone (1948) ir latviešu glezniecības klasiķe, kas pārstāv tā saukto “tīro krāsu priekšmetisko glezniecību”. Lieli, košu krāsu laukumi, uzdrīkstēšanās un simbolu izmantojums raksturo viņas mākslu. Metaforiskā glezniecība, kas realitāti atklāj brīvi interpretējamu, fantastisku, pat neierobežotu. H. Heinrihsones gleznās sociāli aktuāla tematika saspēlējas ar dziļi personiskām tēmām, skatītājam atklājot paralēlu hipnotiska valdzinājuma pasauli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti