Rīta Panorāma

Skaņdarba VIA Crucis izpildījums Sv.Pētera baznīcā Latvijas radio kora izpildījumā

Rīta Panorāma

Intervija no Saeimas nama ar deputātu Kārli Seržantu

Intervija ar Diānu Čivli

«Rīga 2014» vadītāja: Cilvēku interese par kultūras pasākumiem pieaug

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Mūsu cilvēku interese par kultūras pasākumiem pieaug. Kopumā Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķis un mūsu kā rīkotāju mērķis ir veicināt cilvēkus apmeklēt pasākumus, un tas, kā redzam, piepildās," saka Eiropas kultūras galvaspilsētas nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

Čivle norāda, ka pastiprināta interese par kultūras pasākumiem ir gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, tai skaitā ārvalstu žurnālistiem: "Esam uzskaitījuši vairāk nekā 800 lielākas un mazākas publikācijas dažādos respektablos ārvalstu medijos. Tas padara Rīgu un Latviju redzamāku pasaulē."

Runājot par nesen publiskotajiem aptaujas datiem, kas liecina - 45% Latvijas iedzīvotāju nav pamanījuši to, ka Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, Čivle saka: "Mēs ļoti rūpīgi izpētījām šo aptauju. Sapratām, ka domas dalās par to, kā jautājums ir uzdots. Jautājums uzdots tā, ka varēja saprast - cik daudzi ir apmeklējuši "Rīga 2014" pasākumus. Ja no tā viedokļa skatāmies, tad cipars ir ļoti liels."

Diāna Čivle norāda, ka, sākoties Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, nodibinājuma "Rīga 2014" veiktā aptauja liecināja par ko citu: "Mēs gada sākumā veicām aptauju, un mūsu cipari uz lielāku respondentu skaitu vēstīja, ka 75% rīdzinieku un 68% Latvijas iedzīvotāju gada sākumā bija informēti."

Čivle uzsver, ka vienmēr varot būt labāk, tomēr par redzamības trūkumu nesūdzas: "Vienmēr var būt labāk, mēs esam ļoti pozitīvi orientēti un mēģinām sasniegt visaugstāko mērķi. Varbūt neesam redzami tradicionālās, tipiski ierastās komercakcijās, bet, piemēram, ielu mākslas festivāls "Blank Canvas", kas radīja skaistas, ievērojamas fasāžu gleznas Rīgā, pilsētvidē vēstī, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Arī Alekša skvērs Sarkandaugavā, ko visi redz - vieta ir labiekārtota. Mēs nemēģinām iet standarta ceļus."

Viens no lielākajiem "Rīga 2014" pasākumiem notiks jau šajā nedēļas nogalē - Mežaparkā 21. un 22.jūnijā notiks "Rīga 2014 Saulgrieži", kur varēs iepazīties ne tikai ar latviešu tautas tradīcijām, bet arī uzzināt, kā saulgriežus svin citas pasaules tautas. Deju uzvedumā "Lec, saulīte!" varēs redzēt apmēram 3000 dalībnieku, kuri izdejos latviešu tradīcijas.

Mēs esam gandarīti par visiem tiem pasākumiem, kas jau ir notikuši. Ir liels prieks, ka ir veiksmīgi, mākslinieciski augstvērtīgi pasākumi un arī daudzi jaundarbi. Protams, tie arī ir izraisījuši diskusijas, bet tas ir tas, kas ir jāpanāk Eiropas kultūras galvaspilsētai - lai cilvēki aizdomājas, iedziļinās, mēģina uzzināt kaut ko vairāk," aizvadītos pasākumus vērtē "Rīga 2014" vadītāja.

Diāna Čivle norāda uz vairākiem labiem rezultātiem: "Parasti pārliecina skaitļi, un mēs redzam, ka izstādes apmeklē daudz vairāk cilvēku, nekā tas ir bijis iepriekš, ko atzīst arī muzeju kolēģi. Piemēram, Vijas Celmiņas izstādi ir apmeklējuši desmit reižu vairāk cilvēku, nekā vispār parasti tiek apmeklētas izstādes."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti