Nacionālais vēstures muzejs atklās daļu atjaunotās Latvijas vēstures ekspozīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 11.novembra Latvijas Nacionālā vēstures muzeja apmeklētājiem būs pieejama daļa Latvijas vēstures ekspozīcijas, kas publiski vairs nebija apskatāma kopš ugunsgrēka Rīgas pilī 2013.gada jūnijā. Tagad tā atjaunota muzeja pagaidu ekspozīcijas un izstāžu telpās Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

Pirmajā ekspozīcijas daļā apmeklētāji varēs iepazīt Latvijas senvēsturi, sākot ar pirmajām liecībām par senākajiem iedzīvotājiem Latvijas teritorijā līdz 13.gadsimtam. Ekspozīcijā izstādīti izcilākie arheoloģiskajos izrakumos iegūtie priekšmeti, kas liecina par mūsu senču materiālo un garīgo kultūru vairākus tūkstošus gadu senā pagātnē.

Otra ekspozīcijas daļa veltīta Latvijas Republikas vēsturei starpkaru periodā (1918 - 1940) - valsts pasludināšanai, Neatkarības karam, valsts politiskajai, saimnieciskajai un kultūras atttīstībai līdz pat Latvijas valstiskās neatkarības zaudēšanai.

Muzejs turpinās jau aizsākto tradīciju 11.novembrī izstādīt Latvijā vienīgo zināmo Lāčplēša Kara ordeņa pilno komplektu.

Svētku mēnesī apskatāma arī virtuālā izstāde "Latvija Neatkarības kara laikā (1918 - 1920)" un vēsturisku fotogrāfiju izstāde "18.novembris - Latvijas Republikas pasludināšanas diena".

11.novembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs būs atvērts no plkst. 10 līdz 20, ieeja - par brīvu. Savukārt 18.novembrī, Latvijas Republikas pasludināšanas dienā, Latvijas Republikas vēsturei veltītajā ekspozīcijas daļā muzejs piedāvās ekskursijas gidu vadībā (plkst. 11, 13, 15 un 17), kā arī aicinās bērnus zīmēt apsveikumus Latvijai 96.dzimšanas dienā "Es Latvijā". Ieeja muzejā 18.novembrī būs par brīvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti