Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Gintu Kaminski

Rīta Panorāma

Raimonds Līcītis un Petra Derkins izstādē "Kosmiskās skumjas"

Intervija ar kultūras ministri Daci Melbārdi

Melbārde: Simtgades rīkošanas pārvēršana par partiju cīņas laukumu būtu bezatbildība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas simtgades rīkošanas pārvēršana par kaut kādu partiju cīņas laukumu būtu nepiedodami bezatbildīga, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Jau vēstīts, ka opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība šonedēļ virza jautājumu par neuzticības izteikšanu Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (Nacionālā apvienība).

Latvijas Reģionu apvienība pārmet Mūrniecei selektīvu attieksmi pret politiskajām partijām un vienpersonisku lēmumu pieņemšanu, piemēram, neaicinot vairākas Saeimas partijas, tostarp Latvijas Reģionu apvienību, iesaistīties darbā Latvijas Republikas simtgades rīcības komitejā vai vienpersoniski lemjot par Saeimas ģenerālsekretāra posteņa izveidi. 

Ministre Dace Melbārde raidījumā "Rīta Panorāma" skaidro, ka simtgades rīkošanas rīcības komisija ir balstīta uz noteiktiem principiem. Saeimas komisijas saņēma uzaicinājuma vēstules deleģēt savus pārstāvjus un varēja iekšēji izspriest, ko un kā viņi deleģē. Ministre izteica gatavību publiskot Kultūras ministrijas (KM) saraksti ar Saeimas komisijām, lai “noņemtu jebkādus reputācijas riskus simtgades rīkošanas procesam”.

Melbārde uzsvēra, ka rīcības komisija ir tikai viens no elementiem, bet būtiskas ir arī citas institūcijas, kuras iesaistītas svētku rīkošanā. Kā piemērus ministre minēja jauniešu rīcības komisiju, kura tapa konkursa veidā, un radošo padomi, kura uzņēmusies pilnu atbildību par simtgades programmas saturu un kurā neviens nav saistīts ar politiskajām partijām. Tāpat tuvākajā laikā Valsts prezidents ir piekritis sasaukt augsta līmeņa uzraudzības grupu, lai kopīgi ar KM radošo komandu izlemtu, kāds ir simtgades rīkošanas process.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas ministre kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem un iesaistītajām pusēm pārrunāja Mežaparka Lielās estrādes paplašināšanas iespējas. Tika izlemts izveidot darba grupu, kura izstrādās estrādes pārbūves priekšlikumus, lai Latvijas simtgadē estrādē spētu uzņemt 13 000 dziedātājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti