«Latvijas Goda aplis» Ventspilī aicina uz koncertiem, mākslas izstādēm, stāvizrādēm un kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Latvijas Goda aplis” ir valsts simtgades svinēšanas festivāls, kas apceļo un godina Latvijas novadus. 24. augustā tas ciemosies Ventspils novadā, piedāvājot Ventspils pilsētā kulturāli izklaidējošu piektdienas vakara pastaigas programmu visai ģimenei. 

Tās ietvaros “Latvijas Goda aplis” piedāvās noskatīties vizuālu stāstu no populārām latviešu kino filmām, informēja “Latvijas Goda aplis” komunikācijas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Piektdienas vakara pastaiga Ventspilī 24. augustā sāksies pulksten 19, kad Rātslaukumā vakara programmas “Kino veidošana un vērošana” ietvaros ikviens varēs apmeklēt filmu studijas “Avārijas brigāde” radošās kino animāciju un leļļu izgatavošanas darbnīcas lieliem un maziem, bet Amatu mājā un Skārņu ielā līdz pat pulksten 22 norisināsies īsta “Venēcijas atmosfēra” jeb visādu smalkumu tirdziņš “Andele-mandele”. Tur uzstāsies ielu muzikanti, tiks zīmētas sanākušo karikatūras, dejotas līnijdejas un pat veikta aktu vāku druka uz T-krekliem. 

Pulksten 20 Dzirnavu laukumā startēs vakara programma “Muzikālie kadri”, un klausītājiem tiks piedāvāts koncerts “Haidns un Mocarts satiekas!”. Tajā uzstāsies Latvijas Radio kora solisti un “Kortelainen” vokālais kvartets, kā arī Anti Kortelainena stīgu kvartets.

Tirgus laukumā tikmēr sāksies vakara programma “Teatrāla ampelēšanās”, kuras ietvaros pulksten 20 notiks Sabiles amatierteātra izrāde “Mucenieks un Muceniece”, ko režisējusi Ziedīte Začeste.

Savukārt teātra namā “Jūras vārti” (Karlīnes ielā 40) vienlaikus tiks atklātas divas izstādes – “Sandras Strēles gleznas” un “Brekte uz dēļiem”.

Notiks arī tikšanās ar izstāžu kuratoru Uldi Pētersonu.

Pulksten 21 Dzirnavu laukumā būs iespēja izsmieties komiķa Rūdolfa Kugrēna stāvizrādes laikā, bet Tirgus laukumā sāksies Krišjāņa Valdemāra Talsu teātra izrāde “Tā un šitā, un nekā”, ko režisējusi Jolanta Skujeniece. Tikmēr Rātslaukumā notiks kino vakars bērniem, kur tiks demonstrētas “Avārijas brigādes” jaunākās animācijas filmas – “Meža sargi”, “Tornis” un “Zaķu lielā diena”. Jau pulksten 21.30 Dzirnavu laukumā komiķi Rūdolfu Kugrēnu nomainīs starptautiska mūziķu grupa “Trimanos”, kas savā koncertā sajauks kopā diezgan ugunīgas brazīliešu, čīliešu un latviešu skaņu ainavas.

Pulksten 22 Lielajā laukumā sāksies četras stundas ilga vakara programma ar uzmundrinošu nosaukumu “Lustīga ballēšanās” un uz skatuves kāps Dainis Skutelis kopā ar kino orķestri. Savukārt Dzirnavu laukumā pulksten 22.30 būs iespēja vērot vēl viena jaunā komiķa – Kalvja Troskas – stāvizrādi. Ne mazāk uzjautrinoša vietējā kino cienītāji tikmēr varēs izklaidēties Rātslaukumā, jo tur pulksten 22.30 sāksies brīvdabas kino vakars pieaugušajiem, kas izpaudīsies Latvijā labu atsaucību guvušās Oskara Rupenheita spēlfilmas “Kriminālās ekselences fonds” demonstrēšanā.

Alternatīvākas deju mūzikas baudītājiem pulksten 23 jādodas uz Dzirnavu laukumu, kur sāksies Cēsu indīpopa grupas “Franco Franco” uzstāšanās.
Uz Ventspils kultūras centra fasādes no pulksten 23 būs vērojamas festivāla “Latvijas Goda aplis” piedāvātās videoprojekcijas jeb īpašs kino stāsts no populārām latviešu filmām. 

Ieeja visos pasākumos bez maksas. Vakara pastaigā no pulksten 19 līdz 22 varēs doties arī ar retro taksometriem, kas pieturēs Tirgus un Dzirnavu laukumā.
Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100”. Šis pasākums tapis sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla “Latvijas Goda aplis” mājaslapā


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti