Izsludināts nacionālo identitāti veicinošu lugu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi izsludinājusi bērnu un jauniešu auditorijai paredzētu lugu konkursu, kurš tiek finansēts no Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas „Nacionālās identitātes veicināšana”, informē konkursa rīkotāji.

Līdzās citiem mērķiem konkursa nolikumā minēts, ka konkurss domāts, lai „radītu oriģināldarbus, kas, pozitīvās emocijās balstīti, veido jauna cilvēka vērtību sistēmu, veicina piederības izjūtu Latvijas kultūras telpai, latviešu valodai, kā arī izpratni par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu”.

Konkurss norisinās līdz 31.oktobrim, kad tiks paziņoti trīs mākslinieciski augstvērtīgākie darbi, kuri saņems finansējumu konkrētās lugas iestudēšanai kādā no Latvijas teātriem. Pirmās vietas ieguvējs saņems 3000, otrās vietas – 2400, bet trešās vietas – 1900 latus. Lugas tiks iestudētas 2014. gadā ar mērķi tās parādīt Baltijas Teātra festivālā „Skats” bērnu dienu ietvaros 2014.gada oktobrī.

Konkursā darbus vērtēs LTDS un Dramaturgu ģildes izveidota komisija, kuras sastāvu apstiprina LTDS valde. Vērtēšanas komisijā ietilps trīs teātru literārās daļas vadītāji ( Latvijas Nacionālais teātris, Leļļu teātris un Dailes teātris), trīs režisori un trīs LTDS valdes pārstāvji.

Kā iepriekš ziņots, LKKF šogad izveidoja jaunu mērķprogrammu „Nacionālās identitātes veicināšana”, lai veicinātu tādu radošo darbu tapšanu, kas stiprina tēvzemes mīlestību un nacionālo pašapziņu. Kopumā tai tika pieteikti 208 projekti, no kuriem eksperti atbalstīja 46, to īstenošanai atvēlot 308 tūkstošus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti