Dzintars: Žagaram ir ļoti spēcīga aizmugure

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram ir ļoti spēcīga aizmugure, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” piektdienas rītā sacīja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars, kura partijas biedre, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende nonākusi asā konfliktā ar Žagaru.

 

„Žagara kungam ir ļoti spēcīga aizmugure. Taču Jaunzeme-Grende ir saņēmusi tik daudz uzbrukumu, ka vienkārši vairs nebaidās,” saka Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka līdz šim neviens nav asi uzstājies pret Jaunzemes-Grendes darbību, izņemot atsevišķus gadījumus un atsevišķus cilvēkus.

Kā iepriekš ziņots, šobrīd Jaunzeme-Grende ir iesaistījusies asā retorikā ar Žagaru un viņa aizstāvjiem. Ministre nevēlas pieļaut Žagara turpmāku valdīšanu operā un plāno izsludināt jaunu konkursu uz operas mākslinieciskā vadītāja amatu. Savukārt Žagars uzsver, ka viņš ir uzvarējis konkursā un ir pelnījis turpināt darbu. Pagājušajā piektdienā tika publiskots Latvijas Nacionālās operas jaunās valdes sastāvs. Par valdes priekšsēdētāju bija iecelts komponists Arturs Maskats, kurš pēc tam pavēstīja, ka jaunajā postenī nestāšoties, jo valdē nebūs Žagara. Bez Maskata valdē iecelta Rīgas biznesa skolas pasniedzēja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore, RISEBA lektore un muzikoloģe Daina Markova.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti