Rīta Panorāma

Intervija ar Ievu Jaunzemi

Rīta Panorāma

ANNA iesildīs LP koncertu Siguldā

Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz simpoziju Imantos – 1.jūlijā

Ceturtais Muzeju simpozijs Ziedoņa muzejā veltīts muzejizglītībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau ceturto reizi 1. jūlijā, Imantdienā, Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos notiek ikgadējais Muzeju simpozijs. Šogad tas ir veltīts izglītības tēmai un darbam ar jauniešiem. Savukārt 12. jūlijā Imanta Zierdoņa fonds "Viegli" aicina uz brīvdabas koncertu "Kartupeļu ziedonis".

"Mēs esam saimnieki šai mājai un zemei jau desmit gadus un, godīgi sakot, sākumā mēs nezinājām, ko ar to visu darīt. Nebija pilnīgi nekādas nojausmas," atceras Imanta Ziedoņa muzeja uzticības padomes pārstāve Žaneta Jaunzeme-Grende. "Šo svētku atmosfēru mēs esam veidojuši paši solīti pa solītim."

Tikmēr muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis atzīmē, ka "kaifīgo sajūtu" rada intelektuāli, gudri, erudīti un interesanti cilvēki, kas "spieto" ap muzeju.

Kopā ar  nozares ekspertiem un piesaistītajiem lektoriem Muzeju simpozija dalībnieki centīsies atbildēt uz jautājumiem, kā strādāt ar dažādām jauniešu paaudzēm, kāda ir muzeju loma jaunajā izglītības standartā “Skola 2030”, kādus struktūrelementus pielietot veiksmīgai stundai muzejā, kā arī noskaidros, kā veicināt jauniešu pašiniciatīvu.

Pasākuma otrajā daļā tiks piedāvātas četras meistardarbnīca, kurās būs iespēja apgūt radošas mācību metodes, ko pielietot muzejpedagoģiskajā darbā.

Simpozija programma pieejama šeit.

Savukārt 12. jūlijā Imanta Zierdoņa fonds "Viegli" aicina uz brīvdabas koncertu "Kartupeļu ziedonis", kas notiks līdzās kulturālo kartupeļu laukam Pārventas parkā Kuldīgā. Tas ir jauna koncertcikla sākums, kurā uzstāsies “Kartupeļu bigbends” mūziķa Goran Gora vadībā.

"Mēs vēlamies izcelt saulītē citu komponistu rakstītas, brīnišķīgas dziesmas, nebūt ne tikai ar Imanta [Ziedoņa] vārdiem, dziesmas, kas gluži vienkārši ir sava laika zīmes, atstājušas zināmus nospiedumus latviešu kultūrtelpā. Līdz ar to koncerts 12. jūlijā būs interesanta, mazliet noslēpumaina tikšanās ar ļoti dažādu laiku latviešu dziesmām jaunos aranžējumos," atklāj Goran Gora.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti