LTV sadarbosies ar Francijas un Vācijas platformu ARTE audiovizuālos un kinematogrāfiskos projektos

Trešdien Strasbūrā, Francijā, parakstīts Latvijas Televīzijas (LTV) un "ARTE GEIE" nolīgums, kas paredz sadarbību audiovizuālo un kinematogrāfisko kopražojumu projektos, kā arī satura iepirkšanā. ARTE ir Francijas un Vācijas televīzijas kanāls un digitālā platforma, kurā pieejams plašs programmu klāsts: spēlfilmas, seriāli, dokumentālās filmas, ziņas, koncerti un izrādes, kas atspoguļo Eiropas kultūras daudzveidību.

Pievienojot Latvijas Televīziju partneru tīklam, ARTE nostiprina savu Eiropas stratēģiju. Tās partneru lokā jau ir sabiedriskie mediji no Beļģijas, Austrijas, Somijas, Čehijas, Šveices, Itālijas un Īrijas, kā arī Luksemburgas Filmu fonds, kopš 2022. gada – arī Lietuvas sabiedriskā televīzija un radio "LRT" un Spānijas sabiedriskā televīzija "RTVE".

ARTE valdes prezidents Bruno Patino un valdes viceprezidents Pīters Vēbers norādīja, ka partneru tīkls ar 11 aktīviem biedriem ir ARTE Eiropas stratēģijas centrā. "Sadarbības nolīgums sniedz būtisku ieguldījumu ARTE Eiropas struktūras plānošanā un pārvaldībā. Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko kontekstu, mēs esam priecīgi savā lokā uzņemt jaunu sabiedrisko mediju no Baltijas valstīm. Mūsu misija ir veicināt savstarpēju sapratni un vienot cilvēkus Eiropā, tāpēc ARTE turpina sniegt ieguldījumu Eiropas kultūras telpas izveidē," atzīmēja ARTE pārstāvji.

Plašai Eiropas auditorijai ARTE digitālajā platformā "arte.tv" jau šobrīd pieejams latviešu ērģelnieces Ivetas Apkalnas "Saullēkta koncerts", ko LTV producēja kopā ar "ARTE GEIE", kā arī šīs vasaras Dziesmu un deju svētku izlase, ko iegādājās "ZDF/ARTE". 2024. gadā LTV kopā ar "ARTE GEIE" ierakstīs Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējumu "Adriāna Lekuvrēra", iekļaujot to ARTE Operas sezonas  programmā.

"Esam pārliecināti, ka mūsu pieredze un zināšanas, mūsu bagātais un unikālais kultūras saturs ļaus bagātināt ARTE programmu un vēl vairāk atspoguļos Eiropas kultūras daudzveidību. Ceram, ka mūsu stāsti un formāti pārsteigs un iedvesmos skatītājus visā Eiropā. Esam gandarīti un pagodināti pievienoties ARTE partneru saimei, lai stiprinātu un paplašinātu sadarbību jaunrades un kultūras mantojuma projektu kopīgā īstenošanā," norādīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti