VIDEO: Publiskots Aika Karapetjana spēlfilmas «Sema ceļojumi» treileris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisora Aika Karapetjana jaunās spēlfilmas “Sema ceļojumi” pasaules izplatīšanas tiesības iegādājies kino izplatītājs “LevelK” no Dānijas, paziņojot par to portālā “Deadline” un vienlaikus publiskojot arī filmas starptautisko treileri.

Kā informēja filmas pārstāvji, “LevelkK” sāks filmas izplatīšanu ASV “žanra filmu” festivālā “Fantastic Fest”, kas no 23. līdz 30. septembrim notiks Ostinā un kura oficiālajā programmā iekļauta filma “Sema ceļojumi”.

“Sema ceļojumi” ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcijas filma, ko veido Latvijas filmu studija “Mistrus Media” sadarbībā ar Beļģijas kompāniju “Polar Bear” un ko no Latvijas puses finansē Nacionālais kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Filma “Sema ceļojumi” stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Austrumeiropas vietu meklēt savu tēvu. Tomēr meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu viņš iepriekš nav pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu, kā izrādās, var glābt tikai kāds mazs sivēns.

“Filma ir pasaka pieaugušajiem par nepareiziem un mānīgiem mūsu priekšstatiem par cilvēkiem, kurus satiekam savas dzīves laikā, vai notikumiem, kuros nonākam. Mums bieži vien jāpārdzīvo daudzas viesuļvētras, lai nonāktu pie vienkāršām patiesībām, piemēram, ja vēlamies, lai mūs mīl, mums jārūpējas vienam par otru. Iedvesma veidot filmu radās no grieķu mīta par burvi Kirki, tāpēc arī viena no filmas galvenajām varonēm ieguva viņas vārdu. Saskaņā ar leģendu viņa pārvērta Odiseja ceļabiedrus par cūkām, aicinot Odiseju palikt pie viņas un pieņemt viņas mīlestību. Kā filmas veidotājam man bija lieliska iespēja izmantot dažāda veida oriģinālus kinematogrāfijas paņēmienus, lai vienlaicīgi runātu par tādām klasiskām tēmām kā mīlestība, brīvība, naids, greizsirdība. Veidojot filmu, mēs vēlējāmies radīt savu īpašu pasauli, kurā valda savi unikālie noteikumi,” atzīmēja filmas režisors Aiks Karapetjans pirms filmas pasaules pirmizrādes ASV.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka Aika Karapetjana filmas “Sema ceļojumi” izplatīšanā iesaistījusies viena no vadošajām Eiropas filmu izplatīšanas aģentūrām “LevelK” no Dānijas, kuras darbība, piedāvājot filmas arī pandēmijas laikā, daudzos Eiropas forumos izpelnījusies atzinību. Starptautisks izplatītājs ar vārdu ir katras filmas veiksme un novērtējums reizē,” uzsvēra filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādās filmās kā režisores Koralijas Feržē “Atriebība” un Kristiana Volkmana “Slepenā istaba”, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Filmā lomas atveido tādi Latvijas aktieri kā Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks ­– Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, filmas scenāriju veidojuši Aiks Karapetjans un Aleksandrs Radionovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti