Top režisora Andreja Ēķa seriāls par narkobiznesa aizkulisēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Martā pirmizrādi piedzīvos uz patiesiem notikumiem balstīts oriģinālseriāls par narkobiznesa aizkulisēm “Nebaidies ne no kā” Andreja Ēķa režijā, informēja seriāla pārstāvji.

Seriāls balstīts uz Rolanda Priverta tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, katrā sērijā atspoguļojot kādu epizodi no tās. 

Režisors Andrejs Ēķis par darbu sacīja: “Lai gan pasaulē popularitāti iemantojuši seriāli par narkobiznesu, tomēr tie šķiet kā "mežonīgās pasaules pasakas". Žanra popularitāte ļauj mums veiksmīgi parādīt, ka šāda, “paralēlā pasaule” patiesībā ir arī Latvijā. “Nebaidies ne no kā" caur viena cilvēka prizmu demonstrē laiku Latvijas vēsturē, par kuru līdz šim atklāti runājis tikai retais.”

Seriāla galvenais varonis, narkokurjers Riverts savu dzīvi veido pēc narkopasaules noteikumiem. Tā ir dzīve ārpus likuma – laupīšanas, spekulācijas ar valūtām, narkotikas un paralēli tam nodevība, meli, viltus solījumi, savstarpējā izrēķināšanās un izpostītas dzīves. Tomēr sižetā vijas cauri arī mūžīgais stāsts par mīlestību, kas tiek pārbaudīta galveno varoņu izvēļu veidotajās grūtībās.

Ēķis uzsvēra, ka seriāla centrā tiek izvirzīta psiholoģiskā un emocionālā saspēle, kas galveno varoni atšķir no citiem: “Seriāla galvenajam tēlam piemīt indivīdam neraksturīga vērtību sistēma – tas dzīvo pēc džungļu likumiem, gūstot adrenalīnu no staigāšanas pa naža asmeni, kas savukārt skatītājam ļaus seriālu izdzīvot un sajust no upura skatupunkta.”

Seriāla galvenās lomas atveido Kaspars Dumburs, Tom J.Benedict, Dita Lūriņa, Edgars Kaufelds, Imants Strads, Santa Didžus un citi.

“Nebaidies ne no kā” uzņemšana sākās 2020. gada novembrī. Paredzēts, ka astoņu sēriju seriāla uzņemšana noslēgsies šī gada pavasarī. Seriāla producentes ir Aija Ansone un Dita Celmiņa sadarbībā ar “Cinevilla Films”. 

“Nebaidies ne no kā” no 10. marta būs skatāms platformā “Go3”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti