Kultūras ziņas

Atkāpies Dailes teātra direktors Andris Vītols

Kultūras ziņas

RIFF ievada animācijas filma "Projām"

Sākas Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Sākas viens no lielākajiem Baltijas kinofestivāliem – «Riga IFF»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 17. oktobrī, sākas viens no lielākajiem kinofestivāliem Baltijas valstīs – Rīgas Starptautiskais kino festivāls (“Riga IFF”). 148 filmas tiks izrādītas vairāk nekā 100 seansos. Spēlfilmas, dokumentālās, animācija, īsfilmas un kino klasika būs skatāmas līdz 27.oktobrim.

Plašā festivāla programma ir sadalīta vairākās apakšprogrammās, un šogad tādas ir vienpadsmit. Starp tām jau ierastās pilnmetrāžas, īsfilmu, Ziemeļvalstu kino, no Krievijas emigrējušā “ArtDocFest” un citas. Taču šogad filmu izrādīšanā ir arī jaunievedumi.

“Riga IFF” direktore Liene Treimane stāsta, ka katru gadu tiek pievienots kāds jaunums. Šogad festivāls savu skatu vērsis uz Kanādu – režisors Denī Kotē viesosies divos “Riga IFF” seansos.

Filmu izrādīšana notiks kinoteātros “Kino Bize”, “KSuns”, Nacionālajā bibliotēkā un, protams, kino “Splendid Palace”, kur 17. oktobra vakarā gaidāma arī festivāla atklāšana.

Festivālu ik gadu atklāj kāda Latvijā producēta filma. Un šogad festivālu atklās ar Ginta Zilbaloža filmu “Projām”. Tā ir veidota 3D animācijas tehnikā, apvienojot režisora pieredzi gan zīmētajā animācijā, gan kino.

Autors stāsta, ka darbs pie filmas ildzis trīs gadus un tā rezultāts ir izdevies gandrīz autobiogrāfisks.

Kopš filmas pirmizrādes Horvātijā šī gada jūnijā tā ir saņēmusi vairākas starptautiskas godalgas. Arī vakar ASV Kinoakadēmijas balvas izziņotajā animācijas filmu garajā sarakstā starp 32 lielkompāniju un pasaules līmeņa animācijas zvaigžņu filmām ir iekļauta “Projām”. Par to, vai filma ar anglisko nosaukumu “Away” turpinās cīņu par ''Oskaru'', uzzināsim janvārī. Bet pagaidām ar “Projām” aizsākas Rīgas Starptautiskā kino festivāla filmu maratons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti