Kultūras ziņas

Izdots pirmais Baltijas literārais žurnāls

Kultūras ziņas

Andra Indāna "Sirēnu Sala"

Uzņem filmu par Austroungārijas imperatori

Rīgā filmē seriālu par Austroungārijas imperatori Elizabeti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sešu sēriju vēsturiskā filma “Sisi”, ko veido vācu režisors Svens Boze, atklāj Austroungārijas pēdējās imperatores Elizabetes dzīves stāstu. Filma tiek veidota pēc vācu televīzijas RTL pasūtījuma, un filmēšanas procesā sadarbojas Vācijas, Lietuvas un Latvijas kino profesionāļi. Veidotāji atzīst, ka šis ir līdz šim vērienīgākais starptautiskais kino projekts Latvijā.

Vecrīgas ielas ir mainījušas nosaukumus, jo šīs filmas epizodes darbība notiek Vīnē. Sižets balstīts patiesos vēsturiskos notikumos, bet stilizēts atbilstoši daudzsēriju filmas prasībām. Par Sisi ģimenē mīļi devēja imperatori Elizabeti.  Projekts ir grezns un arī finansiāli iespaidīgs, sešu sēriju filma izmaksās 6,3 miljonus. Kompānija "Story House Pictures" jau trešo gadu veiksmīgi darbojas Latvijā un šeit jau ir filmējusi sešus projektus. Latvijas partneris ir “Cinevilla Films”.

Līdzfinansējumu starptautiskajam projektam piešķīris arī Rīgas filmu fonds un Nacionālais kino centrs.

Jauno imperatori Sisi atveido uzlecoša zvaigzne šveiciešu-amerikāņu aktrise Dominika Devenporta.

Rīgā tika izveidota šūšanas darbnīca, kurā tika darināti vairāk nekā simt senatnīgi tērpi. Filmas kostīmu mākslinieks ir vācietis Metins Mizdiks, kas sadarbojas ar mūsu meistariem. Simtiem kostīmu, kas bija nepieciešami masu skatu dalībniekiem, tika īrēti no Madrides, Vīnes un Polijas tērpu noliktavām.

Filmēšanas laukumā katru dienu strādā ap 150 Latvijas, Lietuvas, Vācijas kino profesionāļu. Filmas greznie Austroungārijas impērijas piļu interjeri filmēti gan speciāli būvētos filmu paviljonos Rīgā, gan arī Rundāles pilī, Cesvaines pilī, Mazajā ģildē un citviet. Masu skatos piedalās līdz pat 200 cilvēkiem dienā.

"Sisi" pirmās sezonas pirmizrāde ir paredzēta jau šī gada nogalē. Vēsturisko daudzsēriju filmu izrādīs lielākās Vācijas, Francijas un Austrijas televīzijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti