Mūzika draudzējas ar kino – ko doties klausīties uz lielā ekrāna?

Mūzika ar kino draudzējas gan dokumentālu un mākslas filmu veidā, gan kinoteātrim kļūstot par vienu no koncertvietām, kur pakavēties atmiņās vai arī noklausīties albumu vēl pirms izdošanas.

"Pearl Jam" – "Dark Matter"

Otrdien, 16. aprīļa vakarā, kinoteātrī "Forum Cinemas" notiks rokgrupas "Pearl Jam" albuma "Dark Matter" noklausīšanās. Sākotnēji albums tiks atskaņots tumsā, motivējot dziļāk ieklausīties "Pearl Jam" vēstījumā. Otro reizi albumu varēs noklausīties līdz ar krāšņām vizualizācijām, kas ir mākslinieka Aleksandra Gnezdilova  (Alexandr Gnezdilov) gaismas gleznas. Albums "Dark Matter" ir divpadsmitais "Pearl Jam" diskogrāfijā, un tajā iekļautas 11 kompozīcijas. Arī šajā albumā "Pearl Jam" paliek uzticīgi sev – enerģiskākas roka kompozīcijas mijas ar balādēm, kurās ieskanas folkmūzikas ietekme. Arī tekstuāli grupa turpina sev raksturīgo humānistisko vēstījumu, aicinot saglabāt ticību cilvēciskajam arī šajā konfliktējošajā laikā. Albuma "Dark Matter" iznākšanas diena ir 19. aprīlis.

Ozola koncertfilma "No Rajona līdz Arēnai"

23. aprīļa vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" notiks pirmizrāde repera Ozola koncertfilmai "No Rajona līdz Arēnai". Tā būs iespēja atgriezties 2023. gada 28. decembra vakara koncertā "Arēnā Rīga", kas bija Ozola karjeras divdesmitgades retrospektīva. Koncertfilmas režisors ir Rolands Rekke, kurš apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu. Koncertierakstā ar 16 kamerām fiksēta gan Ozola saspēle ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, gan retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem repera daiļrades garadarbiem. Līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, Niklāvz un DJ PM2AM.

Savukārt 30. aprīlī "No Rajona līdz Arēnai" pirmizrāde un tikšanās ar radošo komandu gaidāma Valmieras kinoteātrī "Gaisma".

Filma "Bobs Mārlijs: One Love"

Vēl joprojām kinoteātros iespējams iepazīties ar regeja leģendas Boba Mārlija dzīvi mākslas filmā "Bobs Mārlijs: One Love". Pašu Bobu Mārliju atveido britu aktieris Kingslijs Ben-Adirs (Kingsley Ben-Adir). Filma dod ieskatu Mārlija radošajā darbībā un politiskajās aktivitātēs un būs labs sākums regeja mūzikas un idejas izzināšanai – protams, filma iepriecinās ar vērtīgu skaņu celiņu.

Filma "Back to Black"

Nule uz lielajiem ekrāniem nonākusi filma "Back to Black", kas veltīta izcilajai britu dziedātājai Eimijai Vainhausai. Filma nosaukta viņas 2006. gada albuma vārdā, kas saņēma piecus "Grammy" apbalvojumus un šobrīd jau ir mūsdienu soulmūzikas klasika. Šis bija pēdējais Vainhausas albums. Mūziķe atpazīstamību iemantoja ar savu apreibinošo dzīvesveidu, kas diemžēl 2011. gadā aizveda viņu pāragrā nāvē. Eimijas unikālais muzikālais talants, pretrunīgā uzvedība un, pāri visam, – viņas autentiskums vēl joprojām ir iedvesma daudziem, tajā skaitā arī kino režisoriem. 2015. gadā iznāca Asifa Kapadijas dokumentālā filma "Eimija", savukārt Semas Teilores-Džonsones spēlfilmā "Back to Black" dziedātāju atveido britu aktrise Marisa Abela.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti