Miris britu aktieris Alens Rikmens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

69 gadu vecumā Londonā miris pazīstamais britu teātra un kino aktieris Alens Rikmens. Par aktiera nāvi paziņoja viņa ģimene. Rikmens slimoja ar vēzi.

Kinoskatītājiem Alens Rikmena vislabāk pazīstams kā ļauno varoņu atveidotājs. Viņš bija Hanss Grūbers “Cietajā riekstā” un Severuss Strups Harija Potera filmās, taču aktiera filmogrāfija ir krietni iespaidīgāka. Tajā ir gan filma “Robins Huds zagļu princis”, gan Anga Lī filma “Prāts un jūtīgums”, filma "Svīnijs Tods: Flītstrītas dēmoniskais bārddzinis", Tima Bārtona filma "Alise Brīnumzemē", "Dogma", "Jūdas skūpsts" un citi kinodarbi. Kopumā vairāk nekā 50 lomas.

Kā teātra aktieris Rikmens par vikonta Valmonta lomu Kristofera Hemptona “Bīstamo sakaru” iestudējumā 1987. gadā izvirzīts prestižajai “Tony” balvai, taču to nesaņēma. Arī otrajā izvirzīšanas reizē 2002. gadā aktieris neieguva "Tony". Toties kā kinoaktieris Rikmens saņēmis gan BAFTA balvu kategorijā “Labākais aktieris otrā plāna lomā” (1991, Robins Huds zagļu princis), gan “Zelta globusu” kategorijā “Labākais aktieris miniseriālos vai televīzijas filmās" (1996, Rasputins: tumšais likteņa kalps).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti