Kultūras ziņas

Dailes teātris noslēdz sezonu

Kultūras ziņas

Mūzikls par mīlestību un godu

Jauno animatoru filmas izstādē ".mp4"

Mākslas akadēmijas pirmā animatoru kursa absolventi izrāda savus diplomdarbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šovasar Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) izlaidumu piedzīvos pirmais animatoru kurss jeb apakšnozares “Kustība. Attēls. Skaņa” absolventi. Viņu diplomdarbi no 9.jūnija apskatāmi galerijā “LOW”.

Animācijas kino Latvijā ir tradīcijām un godalgām bagāts, tomēr līdz šim nevienā no mūsu augstskolām animācijas mākslinieki netika sagatavoti. Tagad šis trūkums ir novērsts, un ar studentu diplomdarbiem, sākot no sestdienas, 9.jūnija, būs iespējams iepazīties galerijā “LOW” izstādē “.mp4”.

Latvijas Mākslas akadēmijas studente Laura Kļava animācijas filmā “Antīkā atsauce” apspēlē cilvēku apsēstību ar māņticību. Kļava ir viena no četrām jaunajām animatorēm, kuru īsfilmas skatāmas izstādē “mp4” galerijā “LOW”.

Arī Liāna Mihailova, Ilze Ance Kazaka un Monta Andžejevska pēc Mākslas akadēmijas bakalaura grāda iegūšanas tagad ir papildinājušas nelielo Latvijas animatoru cehu. Svarīgi, ka šīs dāmas ir pirmais akadēmijas animatoru programmas izlaidums.

“Kādā valstī, kur animācija ir lielākā mērā, tev ir tālāks ceļš ejams līdz tirgum,” pārdomās dalījās Laura Kļava. “Mums ir lieliska iespēja jau strādāt pie lielām filmām, kas ir lieliski.”

Monta Andžejevska uzsvēra, ka visi diplomdarbi ir dažādi, tāpat kā cilvēki, kuri apmeklē seansus. Galerijā “LOW” viņa izrāda savu bakalaura darbu – filmu “Kaislību mednieks”.

“Tur ir par prasmīgu datorspēļu spēlētāju, kurš iepazīstas ar citu spēlētāju, viņiem ir mīlestības saikne savā starpā,” filmu raksturoja tās autore. “[Viņi] aizmirst spēles noteikumus, lai tikai varētu saglabāt šo draudzību.”

Animāciju parādē izrādīs arī Liānas Mihailovas filmu “Vertigo” un Ilzes Ances Kazakas “Nervi uz nerviem” par misofoniju jeb saasinātu jūtību pret ikdienas skaņām. Tā kā filmu garums nepārsniedz četras minūtes, tās ik vakaru līdz 11. jūnijam būs skatāmas vairākos seansos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti