Latvijas animācijas filmas iekļautas Hirosimas Starptautiskajā animācijas filmu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

18. Hirosimas Starptautiskā animācijas filmu festivāla Japānā programmās iekļautas divas filmu studijas “Animācijas brigāde” leļļu animācijas filmas "Londonas brīvdienas" un “Puteklis”, kā arī režisores Lienes Rubanes Latvijas un Meksikas kopražojuma filma “Vēl nav dzīvs”, liecina festivāla mājaslapā publicētā informācija.

Festivāls notiks no 20. līdz 24. augustam, taču Covid-19 pandēmijas dēļ mainīta festivāla norise, un tas notiks tiešsaistē, informēja “Animācijas brigādes pārstāvji”.

Režisora Jāņa Cimmermaņa animācijas filma "Londonas brīvdienas" iekļauta programmā "Filmas bērniem".

Filmā “Londonas brīvdienas” "Avārijas brigādes" vīri beidzot ir tikuši atvaļinājumā un savā dzeltenajā kuģītī dodas pa Lamanšu. Iezvanās satelītu telefons – saplīsis Londonas slavenais torņa pulkstenis "Lielais Bens" un "Avārijas brigāde" dodas to salabot. Pienāk rīts, un “Lielais Bens” atkal tikšķ! Tomēr, kad pienāk laiks zvanīšanai, “Avārijas brigādes" atrastais risinājums nopietni pārsteidz Anglijas karalieni.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

animācijas filmas_Londonas brīvdienas_treileris from Katrina Cimermane on Vimeo.

Režisores Daces Rīdūzes animācijas filma "Puteklis" iekļauta programmā "Pasaules labākās filmas".

Filma “Puteklis” vēsta par kādu zēnu, kura dzīve rit ierasti un mazliet apnicīgi. Katru dienu viens un tas pats – skola, treniņi, mūzikas nodarbības. Tepat – zēna grāmatu plauktā, izrādās, arī dzīve rit savu gaitu. Grāmatu putekļu pasaulē ir sastopami gan draiski, gan snauduļojoši, gan ceļojoši puteklīši. Viens no tiem ir īpaši izglītots un gudrs. Viņš mīl kārtību, rūpējas par sugasbrāļu drošību, pārvalda svešvalodas, taču allaž jūtas vientuļš. Īpaši svarīgs brīdis putekļu pasaulē ir lielās tīrīšanas diena. Tā parasti pārvērš ierasto putekļu kārtību. Nejauša abu līdzās esošo pasauļu pārstāvju satikšanās pārvērš to ikdienu par interesantu piedzīvojumu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"The Dust" director Dace Rīdūze from Katrina Cimermane on Vimeo.

Festivāla “Pasaules labāko filmu” programmā iekļauta arī režisores Lienes Rubanes animācija “Vēl nav dzīvs”, kas ir Latvijas un Meksikas kopražojums.

Filma ir ceļojums laikā, kurā atmiņas par neseno pagātni un realitāte savijas ar sapņiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti