Kuldīgā - Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas noslēguma izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdienas vakarā Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā atklāj Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (International Summer School of Photography - ISSP) noslēguma izstādi, kurā piedalās fotogrāfi no visas pasaules. Izstāde būs aplūkojama līdz 14. septembrim.

ISSP Latvijā norisinās jau devīto gadu, un tajā šogad piedalījās 71 fotogrāfs no 26 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā ieguva iespēju piedalīties augsta līmeņa fotogrāfijas meistarklasēs.

Dalībniekiem šogad pievienojās arī 12 Pelču apkārtnes jaunieši. Pavadot nedēļu Pelču pilī pie Kuldīgas, studenti starptautisku meistaru vadībā strādāja pie jaunu projektu veidošanas vai pie ilgtermiņa darbu rediģēšanas. Izstādē būs redzami fotogrāfiju sērijas, fotogrāmatas, instalācijas un multimediju darbi.

Pirmo reizi ISSP vēsturē izstādē būs aplūkojami arī Pelču un apkārtnes jauniešu fotogrāfijas sērijas, veidotas darbnīcas “Mans stāsts” ietvaros. Darbnīca Pelču ciemata jauniešiem bija integrēta ISSP pasākumā un tās dalībnieki apguva fotogrāfijas pamatus, mācoties izteikties par sevi un pasauli ar attēlu palīdzību.

ISSP meistardarbnīcas vada pasaulē pazīstami un godalgoti  profesionāļi, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas – pasaulslavenais dokumentālais fotogrāfs Saimons Norfolks, kurš savos darbos pēta kara ietekmi uz cilvēci; klasiskas, bet vienlaicīgi modernas melnbaltās fotogrāfijas pārstāvis no ASV Marks Stainmecs, un Japānas laikmetīgā fotogrāfe Jurī Nagasima, kura savās provokatīvajās fotogrāfijas apskata ģimenes, dzimtes un seksualitātes tēmas. Pasniedzēju vidū ir arī multimediju eksperts Adrians Kelterborns, kā arī izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras “VII” līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils, kurš pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus. Ar savu pieredzi fotogrāmatu veidošanā dalās poļu fotogrāfs, apvienības „Sputnik Photos” pārstāvis Rafals Milahs un fotogrāmatu dizainere Anja Naļecka.

Izstādi Kuldīgā varēs aplūkot līdz 14. septembrim. Mākslas nama darba laiki: no trešdienas līdz sestdienai, plkst.10–18 un svētdienās no plkst.10-16.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti