Jaunieši iepazīst VEF kvartālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien atklāj fotogrāfiju, īsfilmu un gleznu izstādi "Ieraugi, atklāj un izveido savu VEF kvartālu". Projekta mērķis bija veicināt jauniešu radošās domāšanas attīstību un tā ietvaros jauniešiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un iepazīt VEF kvartālu iedvesmai. Darbi parāda gan novecojušo rūpnīcu ēku atmosfēru, gan pagalmu dzīvi un projekta pārstāvji cer tādējādi arī popularizēt šo vietu pilsētā.

30 jaunieši radījuši foto, video un lietišķās mākslas darbus par VEF kvartālu - tā dzīvi, cilvēkiem, pamestajām rūpnīcām, birojiem, mājām un visu, kas atrodams šajā pilsētvidē. Darbus nelielā izstādē no šodienas varēs aplūkot VEF apkaimē jauniešu studijā "BaMbuss".

„Mēs esam šeit tikai no februāra, un mums pašiem šķiet, ka šī teritorija ir nepelnīti aizmirsta un atstāta novārtā pēdējā laikā. Taču VEFs ir ar savu vēsturi, kultūru, pieredzi un mums ļoti gribas atjaunot un popularizēt šo teritoriju. Tādēļ arī projekta nosaukums ir ''Ieraugi, atklāj un izveido savu VEF kvartālu'', lai mudinātu jauniešus padomāt par šo vietu, kādu viņi to redz šodien un ko tā viņiem nozīmē,” stāsta projekta pārstāve Ginta Salmiņa.

Fotodarbi lielākoties atspoguļo tieši ēku stāvokli un pamesto sajūtu VEFā, bet vienlaikus atrastas izteikti krāsainas ainas. Viena no fotodarbu autorēm ir Anastasija Lasova. Jaunietei šķitis, ka kvartālu viņa pārzina, taču radošajā darbnīcā, ar fotoaparātu izstaigājot visus stūrus un pagalmus, bijis daudz atklājumu.

Jauniešus arī pārsteidzis, kā šeit sadzīvo dažādu arhitektūras stilu mājas, kuras redzamas arī fotoattēlos. Kristīne Migunova savu darbu veidojusi kā kolāžu no dažādiem materiāliem un izgriezumiem uz gleznota pamata. Savukārt video radošajā darbnīcā nelielu īsfilmu izveidojis Reinis Salmiņš, kas kvartālā arī dzīvo un vietu sauc par pazīstamu un dēvē pat par Rīgas otro centru

Izstādes atklāšana ir ceturtdien pulksten 18, un tā būs apskatāma visu augustu. Apmeklētājus aicina arī nobalsot par interesantāko darbu, un autors, kura darbs būs saņēmis visvairāk balsu, balvā saņems iespēju doties uz kādu no Baltijas Reģionalā fonda īstenotajiem starptautiskajiem jauniešu projektiem kādā citā Eiropas valstī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti