Rīta Panorāma

Intervija ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Rīta Panorāma

Iznāks debijas albums "Here I Am"

Izstāde Doma laukumā "Toreiz un tagad" - Tallina un Viļņa simtgades kontekstā

Doma laukumā aplūkojama Baltijas valstu simtgades svinībām veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, Doma laukumā ir apskatāma Tallinas un Viļņas fotogrāfiju izstāde “Toreiz un tagad”, kas īstenota kā Baltijas valstu simtgades svinības – Rīgas un sadraudzības pilsētu Viļņas un Tallinas kopprojekts.

Izstādē apskatāmi Tallinas un Viļņas fotogrāfu stāsti par savām pilsētām. Izstādes kurators fotogrāfs Ilmārs Znotiņš stāsta: “Šīs fotogrāfijas liecina par to, kādi mēs bijām pirms simt gadiem, pirms divdesmit pieciem gadiem, par to, kā mēs esam nonākuši šeit. Jo cilvēka sākums ir pagātnē, bet turpinājums – nākotnē. Mēs paskatāmies atpakaļ un dodamies uz priekšu.”

Tallina izstādē rādīta kontrastā, no arhīva vispirms izceļot vēsturiskas fotogrāfijas, stāsta Tallinas Kultūras departamenta vadītājs Lenarts Sundja: “Skatoties senajā fotogrāfijā, var rekonstruēt šo vietu. Mūsu kopīgā triju pilsētu - Tallinas, Rīgas un Viļņas sadarbība ir lieliska pieredze, kā veidot kopīgus projektus. Un tas cilvēkus dara stiprākus un vienotākus.”

Rīga savu fotostāstu “Toreiz un tagad” vēl veido, un pirmie to varēs redzēt sadraudzības pilsētā Bordo. Pēc tam, augustā –  Rīgas svētkos Stacijas laukumā. Pēc tam izstāde ceļos uz Tallinu un Viļņu.

Izstāde ir aplūkojama bez maksas visu diennakti; nakts laikā tā tiek izgaismota.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti