Rīta Panorāma

"Visas taisnības" - Paula un Ziedoņa satikšanās jaunā projektā

Rīta Panorāma

Intervija ar Hjellu Bratosu (Kjell Brataas) - krīzes vadības ekspertu

Intervija ar Dzintru Geku - režisori un producenti

Dokumentālajā filmā «Katra diena simtgadē» tapuši jau 60 stāsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau trešo mēnesi notiek darbs pie dokumentālās filmas "Katra diena simtgadē", un piektdien, 2.martā, taps jau 61. stāsts. Iedzīvotāji, kuri vēlas piedalīties filmas tapšanā un atstāt piemiņu nākamajām paaudzēm, aicināti iesūtīt savu stāstu mājaslapā www.dodkadrulatvijai.lv.

Filmas režisore un producente Dzintra Geka Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" stāstīja, ka tiek filmēta katra diena Latvijas valsts 100. jubilejas gadā. 

"Materiāls katru dienu ir stundu, pusotru stundu garš. Un tā sākotnējā ideja bija, ka mēs no katras dienas tikai 15 sekundes montējam un rezultātā ir 91 minūte un 25 sekundes. Bet tagad, kad mēs katru dienu ieraugam materiālu, kas ir unikāls, interesants, tad mums šķiet, ka tā būtu tāda izšķērdība.

Tad mēs nolēmām, ka viena versija būs tā īsā, un otra – katra diena pusotru minūti," stāstīja Geka.

Viņa teica, ka filmas veidotāji nemaz nebija gaidījuši satikt tik kolosālus cilvēkus. Tādi satikti, piemēram, Rēzeknē un Viļānos. "Mēs šo vairāk nekā divu mēnešu laikā esam redzējuši kolosālus cilvēkus, tādu apliecinājumu Latvijai," atzina režisore. "Tā ir īsta hronika, arhīvs. Mums pašiem šķiet, ka tā ir ļoti liela vērtība."

Pirmajā šā gada dienā iemūžināta Latvijas simtgades gadā pirmā bērna – meitenītes Jetes piedzimšana. Savukārt vakar filmēšanas grupa bijusi Olainē, kur vietējiem iedzīvotājiem bijusi tikšanās ar burvi. Piektdien, 2.martā, filmēšanas grupa dosies uz Alūksni, bet sestdien, 3. martā, iemūžinās rindas pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm.

"Mēs arī diezgan daudz filmējam cilvēkus, kuri gatavojas Dziesmu svētkiem," teica režisore,

norādot, ka viņa būtu ļoti priecīga, ja cilvēki iesūtītu vairāk stāstu. Cilvēki daudz iesūta notikumus, kas jau ir bijuši. "Bet mums vajag to, kas notiek šodien, rīt."

Jau ziņots, ka pie projekta īstenošanas strādā divas filmēšanas komandas. Iesaistīti jaunie režisori, kā arī Latvijas reģionālās televīzijas, ko pārstāvēs "Re:TV". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti