Rīta Panorāma

Intervija ar Andi Rinkevicu

Rīta Panorāma

Šekspīra traģēdijas "RičardsIII" pirmizrāde Dailes teātrī

Telefonintervija ar Dairu Āboliņu

Daira Āboliņa: Kannu kinofestivāla programma šogad ir grezna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Francijas pilsētā Kannās līdz 25.maijam norisinās Kannu kinofestivāls, kur par galveno balvu - Zelta palmas zaru, šogad sacenšas 18 filmas. Kinokritiķe Daira Āboliņa, kura Eiropas nozīmīgākajam kino notikumam seko līdzi klātienē, uzsver - šogad Kannu kinofestivāla programma ir grezna.

Manuprāt, Kannu festivāla programma ir grezna. Tajā ir ļoti daudz klasiķu. Sastapties ar klasiķu darbiem, vēl nezinot, vai tas ir šedevrs, vai tikai kārtējais kino, protams vienmēr ir ļoti satraucoši. Ļoti ceram, ka šis būs īsts kino gads," norāda Daira Āboliņa.

Kinokritiķe gan atsakās prognozēt, kura no 18 filmām varētu pretendēt uz godalgu:

Kannu kinofestivāla galvenā intriga ir tāda - kamēr tu neesi bijis kino zālē, tu nezini, kas tas ir. Šeit nav nekāda baumu, jo šīs visas ir pasaules pirmizrādes. Šeit ir režisori, kurus dievina un kuri, iespējams, šogad ir radījuši gada labāko filmu, ja tā var teikt."

Daira Āboliņa stāsta, ka 16.maija vakarā Kannās notiks Latvijas kino prezentācijas pasākums, kur arī neiztiks bez sarkaniem paklājiem. Pasākumu apmeklēs gan visi šobrīd Kannu kinofestivālā esošie Latvijas pārstāvji, gan arī vairāku valstu vēstnieki.

Latvijai šogad ir interesanti dizainēts paviljons. Būs interesanti! Tā ir iespēja veidot kontaktus, satikt liktenīgos producentus," uzsver kinokritiķe Daira Āboliņa.

Kā vēstījām, ar filmas "Monako princese" pasaules pirmizrādi 14.maijā sākās Kannu kinofestivāls. Holivudas ekranizētais Greisas Kellijas stāsts filmā "Monako princese" gan izraisījis neviennozīmīgu kinokritiķu vērtējumu.

Par Kannu kinofestivāla galveno godalgu - Zelta palmas zaru, sacentīsies 18 filmas, starp kurām ir Deivida Kronenberga, Atoma Egojana, Maika Lī, Andreja Zvjagintseva un citu režisoru jaunākās lentes. Žūriju šogad vada jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione, bet viņas kolēģi ir aktieri Vilems Defo, Gaels Garsia Bernāls, režisore Sofija Kopola un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti