Rīta Panorāma

Kristaps Vanadziņš – gleznas džeza mūzikā "Portreti"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Latvijas Televīzija uzsāk 70. sezonu

LTV 70. sezonā jubilejas svinēs skatītāju iecienīti raidījumi, gaidāmas dokumentālo filmu un seriālu pirmizrādes

Latvijas Televīzija (LTV) uzsāk 70. sezonu, skatītājiem piedāvājot vairāku dokumentālo, mākslas filmu un augstvērtīgu seriālu pirmizrādes. Atgriezīsies skatītāju iecienītie televīzijas raidījumi – starp tiem četri jubilāri, kas ēterā skatāmi jau 10 gadus.

"Latvijas Televīzija atgriežas ēterā ar gudru un daudzpusīgu saturu – gan jaunumiem, gan mūsu skatītājiem zināmiem un iemīļotiem raidījumiem. Turklāt 70. sezona ir īpaša ar vairāku mums un auditorijai būtisku raidījumu desmitgadi ēterā. Būsim klāt mūsu sabiedrībai svarīgos notikumos un pasākumos. Ziņosim, informēsim, izklaidēsim un aizkustināsim," teic LTV galvenā redaktore Sigita Roķe.

Jau 10 gadus ar mums – raidījumi "Rīta panorāma", "Kultūras ziņas", "1:1", "Aizliegtais paņēmiens"

"Ar katru no jubilāru raidījumiem varam patiesi lepoties, un šobrīd grūti iedomāties, kā būtu bijis, ja tādu nebūtu. Katrs savā unikālajā veidā piepildījis sabiedriskā medija misiju – sniedzot būtisku informāciju, izzinot viedokļus, veicot izpēti, veicinot diskusijas un, protams, radot daudz emociju. 2013. gada vasara bija neticami darbīga – no raidījuma idejas līdz "iziešanai" ēterā jaunā studijā bija tikai nedaudz vairāk par diviem mēnešiem. Viss notika ātri, ar lielu darbu, profesionālu aizrautību un ticību. 10 gadi ēterā – tas nozīmē tikai vienu – stabilas vērtības it visā!" uzsver LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova.  

Katru rītu jau no pulksten 6.30 televīzijas skatītājus turpinās sveicināt, rīta cēlienam iedvesmot un par gaidāmās dienas notikumiem Latvijā un pasaulē stāstīt raidījuma "Rīta panorāma" ētera personības – raidījuma vadītāji Linda Abu Meri, Karīna Rubene, Gusts Kikusts un Sigurds Siliņš, sporta ziņu žurnālisti Reinis Ošenieks, Raimonds Gekišs, kā arī laika ziņu moderatori Toms Bricis, Ilze Skudra un Ilze Golubeva. Ikdienas kultūras aktualitāšu apskatu katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām" nodrošinās raidījuma "Kultūras ziņas" komanda. Par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās vēstīs Eva Johansone, Liene Jakovļeva, Adriāna Roze, Edgars Raginskis un Jānis Holšteins-Upmanis. Pirmdienu vakaros atmaskojoši izmeklējošās žurnālistikas līkločiem mūs cauri vedīs raidījums "Aizliegtais paņēmiens" un tā vadītājs Guntis Bojārs, kur skatītājus sagaida eksperimenti un padziļināti pētījumi. Savukārt otrdienu vakaros LTV žurnālists Gundars Rēders turpinās skaidrot, analizēt un ļaut izprast sabiedrībai nozīmīgas tēmas visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, sarunājoties ar sabiedrībā zināmiem viedokļu līderiem raidījumā "1:1".

Ar jaunām sezonām atgriežas jau zināmi raidījumi

Televīzijas ēterā jau atgriezušies LTV Ziņu dienesta veidotie analītiski pētnieciskie raidījumi "De facto", "1:1", "Šodienas jautājums", savukārt raidījums "Aculiecinieks" atgriežas 2. septembrī, "Aizliegtais paņēmiens" – 4. septembrī, "Pasaules panorāma" – 6. septembrī. Šo raidījumu saturs pieejams arī LSM.lv, REplay.lv un Ziņu dienesta sociālo mediju kontos.

No 30. augusta katru trešdienas vakaru ierastajā laikā pulksten 21.15 būs skatāms Jāņa Dombura raidījums "Kas notiek Latvijā?" – sabiedrībai nozīmīgas diskusijas ar politiķiem, amatpersonām, dažādu jomu personībām un lietpratējiem par cilvēkiem un valstij, nacionālā un starptautiskā mērogā būtiskiem jautājumiem. Vienlaikus sabiedrisko mediju portālā LSM pieejami raidījuma speciālizlaidumi un plašs "Kas notiek Latvijā?" informatīvais un analītiskais saturs.

No septembra sākuma pie skatītājiem atgriezīsies arī virkne kultūras un izklaides raidījumu – no 1. septembra – "Daudz laimes, jubilār!", no 2. septembra – "Latvijas Sirdsdziesma", "Ielas garumā", "Teātris.zip", no 3. septembra – "Kultūrdeva", no 4. septembra – "V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts", no 8. septembra – "Kultūršoks". No 6. oktobra ēterā – "Gudrs, vēl gudrāks", bet 12. oktobrī sāksies raidījuma "Īstās latvju saimnieces" astotā sezona, kurā septiņas saimnieces no dažādiem Latvijas novadiem sacentīsies kulinārajā meistarībā un viesmīlībā.

Savukārt neērtus jautājumus ērtākai ikdienai turpinās uzdot raidījums "4. studija", kas no 5. septembra būs ēterā otrdienu, trešdienu un ceturtdienu vakaros plkst. 18.55.

Augstvērtīgi seriāli un filmas, koncertu ieraksti un tiešraides nozīmīgiem kultūras notikumiem

Gaidāmas LTV dokumentālo filmu pirmizrādes – jau septembrī būs skatāmas pirmās no tām. 21. septembrī – "Nolaupīt Vosu" (2023, režisors – Uģis Kronbergs, scenārija autori – Gundars Rēders un Odita Krenberga) – asa sižeta dokumentāls stāsts par 19–22 gadus vecu jauniešu grupu, kas 20. gs. 70. gadu beigās cīnās par brīvu Latviju ar mežabrāļu metodēm, savukārt 28. septembrī – "Neērtie latvieši" (2023, režisore – Agita Cāne-Ķīle, scenārija autores – Iveta Lepeško un Agita Cāne-Ķīle) – stāsts par latviešiem PSRS 20.–30. gados un viņu lomu jaunās valsts izveidē, attīstībā, pretstatot traģisko likteni Staļina represijās.

Vienlaikus LTV piedāvās saviem skatītājiem tiešraides valstiski nozīmīgiem kultūras notikumiem un koncertu ierakstus – starp tiem Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" atjaunotais iestudējums, grupu "Zodiaks" un "Tautumeitas" koncerti un dziedātāja Alex piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš". Romantiski poētiskā noskaņā aizvedīs pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerta ieraksts, kas uzņemts jūras krastā. Tāpat ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu jaunajā ciklā "Teātris.zip" būs skatāmi astoņu dažādu teātru izrāžu ieraksti.

LTV rādīs augstvērtīgus iepirktos seriālus un filmas dažādām auditorijām. "Jaunajā sezonā demonstrēsim daudzveidīgus seriālus, piemēram, Igaunijas krimināldrāmas seriālu "Kurš nogalināja Oto Milleru?" (2022; režisors Renē Vilbre), Kanādas režisora Ksavjera Dolana pirmo seriālu "Nakts, kad Logans pamodās" (2022), kā arī Francijas seriālu par ikoniskās aktrises Brižitas Bardo dzīvi. Tāpat pie skatītājiem atgriezīsies iemīļotu seriālu "Broukenvudas mistērijas", "Vera", "Midsomeras slepkavības", "Nāve paradīzē" un vēl citu seriālu jaunākās sezonas. Līdz gada beigām skatītājus priecēs jaunāko latviešu filmu televīzijas pirmizrādes – "Janvāris" (2022, režisors Viesturs Kairišs), "Mātes piens" (2023, režisore Ināra Kolmane), "Astra" (2023, režisore Liene Laviņa), "Circenīša Ziemassvētki" (2022, režisors Aigars Grauba) un vēl daudzas citas filmas," pauž LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece. 

Bērnu iemīļotiem raidījumiem jaunas sezonas, pievienojas arī līdz šim neredzēti animācijas seriāli un filmas

Svinot jaunā mācību gada sākumu, sestdien, 2. septembrī, sezonu atsāks "Teātris.zip – bērniem", kā vienmēr – kopā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Šoreiz varēs noskatīties Dailes teātra izrādi visai ģimenei – Pjēra Giparī "Inspektors Tutū" režisora Intara Rešetina versijā. Pirmsskolas vecuma bērnus ar jauniem piedzīvojumiem pārsteigs LTV oriģinālraidījumi "Bardaks bēniņos" un "Ralfs gatavo", kā arī raidījuma "Tutas lietas" jaunās sezonas sērijas. Ar jaunu sezonu atgriežas jau zināmais animācijas seriāls "Lācēna Padingtona piedzīvojumi", savukārt pirmo reizi LTV ēterā būs skatāmi animāciju jaunumi – seriāli "Okido" un "Tara Dankana". Sagaidāmas animācijas filmu televīzijas pirmizrādes, viena no tām mūsu pašu latviešu – "Lielais Indriķis" (2023, režisors Jānis Cimmermanis), otra franču animācijas filma un "Riga IFF 2022" bērnu žūrijas laureāte – "Juku un Himalaju zieds" (2022, režisori Arno Demenks, Remī Dirēns). Saturs pieejams arī LSM Bērnistabā – ģimeņu jau iemīļotā, drošā vietnē, kur spēles formā iespējams apgūt un uzzināt daudz jauna un interesanta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti