Panorāma

Žogu uz robežas sola šogad, viedās tehnoloģijas tikai nākamgad

Panorāma

Panorāma

Tapusi filmas "Mirāža" inkasācijas auto kopija

Kā no kino! Jelgavā tapusi kulta filmas «Mirāža» auto kopija

Populārās 80. gadu filmas "Mirāža" personāžu Mirdzas Martinsones un Mārtiņa Vilsona saspēle lika daudziem aizrauties elpai – tolaik daudziem elpa aizrāvās, skatoties arī uz filmā izmantoto inkasācijas auto. Tagad šī auto kopija tapusi Jelgavā, kāda auto entuziasta izpildījumā. 

"Kā paši aktieri izteicās, šis modelis, mašīna ir krietni labākā stāvoklī nekā bija filmēšanā," stāstīja auto entuziasts no Jelgavas un SIA "Anru Motors" īpašnieks Ruslans Grigorovičs, kurš radījis auto kopiju.

Auto entuziastam no Jelgavas filma "Mirāža" bērnībā bija kā kulta filma. Tā kā viņam pašam pieder arī savs autoserviss un retro auto muzejs Jelgavā, tad par godu muzeja desmitgadei radās doma izveidot ko interesantu. Viņš palicis pie idejas, ka jāveido filmas "Mirāža" inkasācijas auto kopija.

Grigorovičs stāstīja: "Bija donors paglamā "Niva" un nebija ne rasējumu nekā, tikai no bildēm un filmas kadriem. Mašīna ir pilnībā atrestaurēta gan ritošā [daļa], gan motors. Viss! Savādāk es nemāku. Tiešām sanāca brīnišķīga mašīna."

Ja filmā automašīnai virsbūve bija taisīta no finiera, tad te ir rūpīgas metāla daļas. Autors saprot, ka piereģistrēt šo auto restu un citu būves elementu dēļ gan nevarēs, taču izmantot kā ekspozīcijas modeli gan.

"Filmā seifs nebija atvērts nevienu reizi, mēs to izdarījām, kad muzejam bija 10 gadu jubileja, te pat ir naudiņa ar mūsu pašu seju," stāstīja Grigorovičs, rādot autogrāfus no filmas centrālajiem aktieriem Mirdzas Martinsones un Mārtiņa Vilsona.

Grigoroviča veidotajā muzejā jau ir daudz retu kolekcijas auto, kas ir arī izmantotas filmās, reklāmās un ekspedīcijās. Muzejā ir pat 80. gadu olimpiskā lāpa un citas lietas, kas auto entuziastam atgādina bērnību. Tāds arī pirms 10 gadiem bija mērķis, veidojot šo muzeju.

Grigorovičs pauda: "Ar laiku sākām vākt visas mantas, kas mums bija apkārt bērnībā un ar brāli mēs sākām muzeju saukt par bērnības muzeju."

Nākamais auto entuziasta solis varētu būt muzeja paplašināšana, lai visiem viņa ekspozīcijas auto modeļiem un arī šai filmas "Mirāžas" auto kopijai būtu pienācīga vieta tajā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti