Riga IFF konkursu kulminācija «Riga IFF Awards» būs skatāma LSM tiešraidē

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē aicina skatītājus klātienē pievienoties apbalvošanas ceremonijas "Riga IFF Awards" norisei, lai kopā svinētu festivāla konkursu kulmināciju un godinātu laureātu sasniegumus. Apbalvošanas ceremonijas režija uzticēta jaunajiem aktieriem un režisoriem Gerdam Lapoškam un Matīsam Ozolam, bet to vadīs teātra un kino aktieris Kaspars Dumburs. Svinīgā balvu pasniegšana norisināsies Riga IFF galvenajā mājvietā – kinoteātrī "Splendid Palace" – 21. oktobrī, festivāla pirmspēdējā dienā, pulksten 20.30 (ierašanās no pulksten 20.00). Pasākumu klātienē varēs apmeklēt ar biļetēm, bet tā tiešraidei varēs sekot portālā LSM.lv.

Neaizvietojama Riga IFF programmas sastāvdaļa ir festivāla konkursi – drosmīga un novatoriska kino meklējumu epicentrs. Dalībai Latvijas lielākajos kino svētkos un Riga IFF konkursos šajā sezonā kopumā tika iesniegti vairāk nekā 2000 kino darbu pieteikumi. Pēc rūpīga atlases komisiju darba septiņās kategorijās izvēlēti 84 kino darbi, kas nodoti festivāla žūriju – ārvalstu un vietējo nozares ekspertu – vērtējumam. Tie izraudzīsies laureātus no Baltijas jūras reģiona un Ziemeļvalstu pilnmetrāžas filmu konkursa, labāko starptautisko un nacionālo īsfilmu, kā arī apbalvos labāko mūzikas videoklipu no Baltijas. Godalgoti tiks arī pilnmetrāžas un daudzsēriju, kā arī īsfilmu projekti, kas iekļauti festivāla nozares sadaļā "Riga IFF Forum". 

Klātienē kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē pulcēsies nominēto filmu veidotāji, nacionālo un starptautisko žūriju pārstāvji, arī festivāla komanda, kino nozares profesionāļi un skatītāji. Apbalvošanas ceremonijai jau no plkst. 20.30 varēs sekot līdzi arī portāla LSM.lv translētajā tiešraidē.

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa – MEDIA", Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti