Rīta Panorāma

Opozīcija pārņem varu Polijas parlamentā

Rīta Panorāma

Ar īpašu apģērbu atver pasauli cilvēkiem ratiņkrēslos

Jaunajai "Marvel" supervaroņu filmai nepārliecinoša debija ASV

Jaunajai «Marvel» supervaroņu filmai nepārliecinoša debija ASV

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) kino topa virsotnē ar nedēļas nogalē nopelnītiem 47 miljoniem dolāru nonākusi jaunā "Marvel" supervaroņu filma "Brīnumainās". Tomēr šķietami iespaidīgais peļņas rādītājs ir būtiski mazāks nekā citiem šīs sērijas darbiem.

Līdzīgi kā citās šīs sērijas filmās, arī šeit darbojas ar pārdabiskām spējām apveltīti varoņi – šoreiz supervarones, kas iesaistās cīņā, lai izglābtu Visumu.

Lentes režisore Nia DaKosta vēl pirms pirmizrādes priecājās, ka spējusi izvairīties no klišejiskiem spēcīgu sieviešu tēliem. Atbildot uz jautājumu par iespējamo skatītāju nogurumu no šāda veida filmām, veidotāja ar smaidu atzina, ka centusies šo procesu palēnināt, un šajā filmā būšot jaušams atsvaidzinošs, dīvains komiksu stils.

Vai tas ir piepildījies – grūti spriest, jo kritiķu vērtējums ir neviennozīmīgs un brīžiem kardināli pretējs. Daži slavē patīkamo noskaņu un "ķīmiju", kas valda starp varonēm, bet citi atzīst, ka filma aizmirstas jau pēc dažām minūtēm.

Iespējams, ka 15 gadus ilgā "Marvel" ēra, ko iesāka "Dzelzs vīrs" un kuras ietvaros radītas 32 lentes, tuvojas noslēgumam, bet varbūt tas ir jauna posma sākums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti