Literatūrā, mākslā un mūzikā – kultūras jaunumi, kurus vērts pamanīt šonedēļ

Turpinās krāšņs rudens kultūras notikumu birums, kā arī Latvijas sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" rudens balsojums. LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents Kaspars Zaviļeiskis iesaka notikumus, kurus vērts pamanīt šonedēļ.

Daces Rībenas debijas romāns "Dvēseļu gūstā"

Lai arī panaivi romantiskā stilā, taču aprakstoši krāšņi un pārsteidzoši niansēti uzrakstīts debijas romāns "Dvēseļu gūstā", ko žurnālistikā, tūrismā un neformālās izglītības jomā strādājusī Dace Rībena sarakstījusi vairāku gadu laikā, dzīvojot četrās dažādās pasaules valstīs.

Multikulturālais kokteilis un svešzemju aura grāmatā jūtama ik uz soļa, nepiemirstot arī par burvestību un mīlas alku klātbūtni.

Dramatiska pasaka pieaugušajiem, kas lieti noderēs tad, kad sapratīsim – karstā vasara tik tiešām beigusies un mums ir visas tiesības mesties kādas aizraujošas grāmatas līkločos, nonākot pasaulē, kurā fiziski – par laimi vai nožēlu – nav lemts nokļūt.

Grupas izstāde "Cita pasaule"

Mākslas galerijā "Museum LV un Grata JJ" Andreja Pumpura ielā 2 apskatāma daudzšķautņaina četru dažādu mākslinieku grupas izstāde "Cita pasaule".

Tajā var ienirt četrdesmitgadnieku paaudzes piedāvātā mākslinieciskajā skatījumā uz mūsdienu sabiedrību un indivīda vietu tajā.

Visu četru autoru stili ir izteikti atšķirīgi, kas rada nemitīga pārsteiguma sajūtu, gan saskaroties ar Ronalda Rusmaņa eksperimentiem ar tumsu un laku, gan ieelpojot Magones Boleiko pļavas smaržu dimensiju, gan izpētot Annas Afanasjevas dauzonīgo fotoreālismu, gan pavērojot saules gaismas spēles ar Mārītes Guščikas piedāvātajām platīntoņu gaismēnu spēlēm.

Rokgrupas "Dzelzs vilks" jubilejas koncerttūres sākums

Lai arī šķietami nemitīgi koncertējoša, rokgrupa "Dzelzs vilks" nolēmusi vērienīgi atzīmēt savu pandēmijas laika iekavēto 30 gadu jubileju, dodoties koncerttūrē pa Latvijas kultūras centriem.

Tūre tiks atklāta grupas mājpusē – kultūras centrā "Siguldas devons" 30. septembrī.

Ilggadējie grupas fani ar drošu sirdi var sagaidīt visu lielāko hitu paleti, taču "Dzelzs vilks" atgādina, ka joprojām ir jauni, par ko liecina arī tieši šajā vārdā nosauktais šogad klajā laistais albums, kas nupat ieraudzījis dienasgaismu arī vinila plates formātā. Grupas koncerti allaž pārsteidz ar ciešo sazobi ar skatītājiem un nekas neliecina, ka šī tūre būs izņēmums.

Vinila diena un grupas "Vecās mājas" plate

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu radošajā kvartālā 30. septembrī norisināsies jau trešā "Latvijas Vinila diena", uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti. Darbosies DJ Raimonda Mežaka "vinila radio", ar vinila dīdžejsetu uzstāsies DJ Deniss Funk, kurš zināms arī kā grupas "Funcoolio" dalībnieks, bet galvenais notikums šoreiz būs leģendārās ārtroka grupas "Vecās mājas" vinila plates prezentācija, Uģim Prauliņam, Armandam Alksnim, Andrim Alviķim un Tālim Gžibovskim arī kāpjot uz skatuves gluži kā "zāle bija zaļāka un debesis zilākas" laikos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti