Pirmizrāde JRT, mūzikls VEF Kultūras pilī, kamermūzikas festivāls. Lienes Jakovļevas kultūras akcenti

Rudenīgi aktīvi iešūpojies kultūras oktobris. No bagātīgā notikumu klāsta te akcentēti tikai daži, par kuriem atgādina "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu un LTV "Kultūras ziņu" vadītāja Liene Jakovļeva.

Rudens kamermūzikas festivāla labumi

"Latvijas Koncertu" rīkotais "Rudens kamermūzikas festivāls" piedāvā virkni saistošu notikumu – no visiem iegaismosim 13. oktobra koncertintrigu, kad Spīķeru koncertzālē pēc ilgāka klusuma perioda ar jaunu sparu uz skatuves atgriezīsies trio "Art-i-Shock", kas savu otro piedzimšanu atzīmē jaunā sastāvā. Čellistei Gunai Šnē un pianistei Agnesei Egliņai pievienojies sitaminstrumentālists Guntars Freibergs, koncertā piedāvājot senāk rakstītus festivāla patrona Pētera Vaska opusus un skaņurakstus no meistara mācekļiem Andra Dzenīša, Platona Buravicka un Aleksandra Avrameca, kurš tiks pārstāvēts ar pirmatskaņojumu "Lunar Shadows".

Pirmizrāde JRT

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis savam pirmajam sezonas jauniestudējumam izvēlējies amerikāņu rakstnieka Reksa Piketa lugu "Sānceļi" un smeldzīgajā komēdijā "Pelikāni un vīnogas" aicinās ielūkoties vīriešos un viņu dvēselēs.

Divi vīrieši dodas ceļojumā pa Kalifornijas vīna darītavām, kur satiek divas sievietes…

Vienlaicīgi izrāde tiek solīta kā ceļojums vīna pasaulē, kas kļūst par poētisku metaforu amerikāņu Čehova intonācijā rakstītajai melodrāmai. Pirmizrāde – 11. oktobrī JRT Mazajā zālē.

Mūzikls VEF Kultūras pilī

Jauna oriģinālmūzikla piedzimšana gaidāma 10. oktobrī uz VEF Kultūras pils skatuves. Pavisam jauni līdz ar gana pieredzējušiem māksliniekiem abpus skatuves apvienojušies komponistu Lauras Polences un Raimonda Petrauska muzikālajā stāstā, kur plašās radošās komandas sastāvā vēl daudzi, kas te neminēti. Dziesmusvētku gads nu rezultējas mūziklā "ZUM ZUM", kas latīņu un svinga ritmos, franču šansonos, hiphopā, džeza un kora mūzikā mazliet neierastākā skanējumā veltīts Latvijas koriem un to vērtībām.

Iznākusi "Mūzikas Saule"

No vērtīgas lasāmvielas šoreiz kā ieteikums ir jaunākais žurnāla "Mūzikas Saule" numurs, kas pieskaras netverami plašajai ērģeļpasaulei. Instrumentu karaliene, tās meistari un pārvaldītāji ir nule klajā nākušā žurnāla laidiena centrā. Bet tepat ir arī virziens uz džezu, operpasaules leģendām, mūzikas tematikas televīzijas seriāliem un jaunu albumu apskatu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti