Vai zini?

Vai zini, ka dzejnieka Ulža Bērziņa vecmāmiņas māsa jaunībā bijusi Edvarta Virzas mūza?

Vai zini?

Vai zini, ka arī latvieši savulaik braukuši ar laivām, kas līdzinājušās indiāņu pirogām?

Vai zini, kā radies teiciens "Kas var būt labāks par šo?"

Vai zini, kā radies teiciens «Kas var būt labāks par šo?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mākslas ir dažādas. Ir lietišķā māksla, ir teātra māksla, ir dekoratīvā māksla, ir mūzikas māksla, un visbeidzot ir pavārmāksla. Divas pēdējās – vispabeigtākās mākslas. Dziesma ir uzrakstīta, un tā ir gatava. Zupa ir izvārīta, un tā ir gatava. Zupas esmu vārījis ļoti daudziem izciliem māksliniekiem – gan pašmāju, gan ārzemju meistariem. Vispirms jau, protams, Raimonds Pauls. Visasprātīgākais no visiem, kā mēs visi to zinām...

Vai zini?

Latvijas Radio 3 ciklā "Vai zini?" kultūrpētnieki, vēsturnieki un citi eksperti skaidro dažnedažādus terminus, vēsta par interesantiem artefaktiem un neparastām idejām.

Ar Maestro iepazinos pirms 1993. gada Dziesmu svētkiem Dauderos, bijušajā Kārļa Ulmaņa vasarnīcā. Klāju galdu Dziesmu svētku rīcības komitejai. Deserta gatavošanai bija atvēlēta atsevišķa telpa. Ienāk pats Maestro un ar pirkstu norāda – kas tā par kūku? Un kas tā par torti? Es saku – tā, lūk, ir burkānu torte.

Pauls nodomāja, ka es viņu āzēju, un izmeta: "Ha! Un tā būtu kartupeļu torte, un tā – skābo kāpostu torte?! Trūkst tikai siļķu saldējuma!"

Manā pirmajā Latvijas Televīzijas raidījumā 1994. gadā "Mielasts ar Mārtiņu" Raimonds Pauls bija mans pirmais viesis. Raidījuma beigās desertā es viņam sagatavoju... siļķu saldējumu.

"Siļķu saldējums?!" prasa Maestro. Es viņam atbildu: "Kas, nu kas var būt labāks par šo?!" Un šis teiciens man pielipa kā muša uz mušpapīra, līdz pat šai dienai...

Vai zini?

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti