Rīta Panorāma

Nīderlandē slēdz lielu ogļu elektrostaciju

Rīta Panorāma

Francijā Covid-19 dēļ slēgs naktsklubus

Tomam Petijam pēc nāves piešķir doktora grādu

Mūziķim Tomam Petijam pēc nāves piešķir doktora grādu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaulslavenajam amerikāņu mūziķim Tomam Petijam piešķirts Floridas Universitātes pēcnāves goda doktora grāds. Mākslinieks aizgāja mūžībā 2017. gadā 66 gadu vecumā.

Petijs dzimis universitātes pilsētā Geinsvilā, muzikālās karjeras sākumā strādāja par apkopēju augstskolā un nekļuva par studentu. Tomēr tas netraucēja augstskolas pilnvarnieku padomei vienbalsīgi nobalsot par pagodinājumu.

Rektors Džozefs Glovers ieteikuma runā uzsvēra, ka Petijs pelnīti tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem pēdējo 50 gadu mūziķiem un viņa dziesmas vēl joprojām bieži atskaņo radiostacijās. Viņu ciena studenti, bet dziesma "I Won’t Back Down" kļuvusi par neatņemamu sporta pasākuma daļu. Cilvēkus patiesi iedvesmo vārdi – "es neatkāpšos, nē, es neatkāpšos, tu vari mani nostādīt kaut pie elles vārtiem, bet es neatkāpšos."

Savukārt populārās mūzikas apskatnieki atgādina, ka Petijs darbojās grupās "Tom Petty and the Haeartbreakers" un "Travelling Wilburys" un 2002. gadā tika uzņemts "Rokenrola slavas zālē". Daudzu iemīļotas ir viņa dziesmas "Learning to fly", "Free Fallin" un citas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti