ASV rīkos savu dziesmu konkursu pēc Eirovīzijas parauga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

ASV telekanāls “NBC” pavasarī piedāvās amerikāņu auditorijai dziesmu konkursu, kas būs veidots pēc Eiropā ārkārtīgi populārā Eirovīzijas dziesmu konkursa parauga.

Amerikāņu dziesmu konkursā (American Song Contest) piedalīsies mūziķi no visiem 50 ASV štatiem, kā arī valsts galvaspilsētas Vašingtonas un piecām ASV piederošām salu teritorijām (Puertoriko u.c.).

Kopumā šovā būs 56 dalībnieki, kas sacentīsies vairākās kārtās. Uzvarētājs tiks noteikts gan ar skatītāju balsojumu, gan žūrijas palīdzību.

Raidījuma vadītāji būs reperis “Snoop Dogg” un dziedātāja Kellija Klārksone.

“Esmu liela Eirovīzijas fane un ļoti priecājos par iespēju iepazīstināt Ameriku ar šo mūzikas fenomenu,” vēsta Klārksone.

Astoņas nedēļas ilgā šova pirmizrāde būs 21. martā telekanālā “NBC”, bet fināls plānots 9. maijā, ziņo BBC.

Runas par Eirovīzijai līdzīga šova veidošanu ASV klīdušas jau gadu desmitiem; tagadējo šovu bija plānots raidīt jau 2020. gada vasarā, bet Covid-19 pandēmija aizkavēja idejas īstenošanu.

Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek jau kopš 1956. gada; tam ir simtiem miljonu skatītāju liela auditorija ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē.

Pagājušogad konkursā uzvarēja Itālijas grupa “Måneskin”, tādēļ šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss no 10. līdz 14. maijam notiks Turīnā.

Latviju šajā konkursā pārstāvēs grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad”, kas 12. februārī svinēja uzvaru atlases konkursa “Supernova 2022” finālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti