Panorāma

Panorāma

Panorāma

Rusiņa lieta: iecirkņa priekšnieks Jēkabpilī zaudēs amatu

Kuri Eirovīzijas dalībnieki jau pirms konkursa ir skaļākie un krāšņākie?

Eirovīzijas dziesmu konkursā bukmeikeri paredz uzvaru Zviedrijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eirovīzijas dziesmu konkurss vēl tikai pēc divām nedēļām, bet interesantākās dziesmas jau izpelnījušās daudzu uzmanību. Gan mūziķu fani, gan konkurentu atbalstītāji, gan sociālo tīklu lietotāji un pat bukmeikeri – visi ķeras pie prognozēm – kurš šogad varētu uzvarēt? Šobrīd pēc bukmeikeru prognozēm uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā paredz dziedātājai Lorīn no Zviedrijas, kura uzvarēja 2012. gadā.


Ar 15 procentu iespējamību plūkt laurus ir Somijai un tās pārstāvim – reperim "Käärijä", kas tulkojumā ir "Iesaiņotājs". Viņa dziesma "Cha Cha Cha" nacionālajā atlasē skatītājus neatstāja vienaldzīgus. Ir grūti noteikt žanru, kādā mākslinieks strādā, jo viņš cenšas apvienot vairākus. Iespējams, tas arī piesaista klausītājus.


Ukraina noslēdz TOP3 valstis, kurām paredz uzvaru konkursā. Kaut arī Ukraina pērnā gadā uzvarēja Eirovīzijā, rīkotāji drošības apsvēruma dēļ lēma konkursu pārcelt uz Lielbritāniju. Bet kara dēļ nacionālo atlasi nācās rīkot Kijivas metro – deviņdesmit metrus zem zemes. Grupa "Tvorchi" ar dziesmu "Heart of Steel" dosies uz Liverpūli.


Pārējām valstīm šobrīd pēc bukmeikeru prognozēm ir 5 un mazāk procenti iespējamības rīkot Eirovīzijas dziesmu konkursu savā zemē. Bet nereti bukmeikeri kļūdās.

Ir valstis, kuras pēc viņu nacionālās atlases diezgan plaši kā uzvarētāju apsprieda fani Eiropā. Piemēram, Horvātijas pārstāvis "Let 3" ar dziesmu "Mama ŠČ" izpelnījās visai lielu rezonansi.

Bet Čehija izvēlējās grupu "Vesna" ar dziesmu "My Sister’s Crown". Priekšnesums ar konkrētu vēstījumu un spilgtu klipu, kurā ir iekļauti daudzi simboli.

Francijas pārstāve "La Zarra" izpelnījās plašu atpazīstamību "Tik-Tok" tīklā. Dziesmas dramatiski liriskā noskaņa mijas ar disko ritmu. Un dziedātājas daudzveidīgā balss augstā līmenī tiek atspoguļota dziesmā.

Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Latviju konkursā ar dziesmu "Aijā" pārstāvēs grupa "Sudden Lights", kas uz skatuves kāps pirmajā pusfinālā – 9. maijā. Konkursa fināls notiks 13. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti