Rīta Panorāma

"Indija – tradīciju zeme" – izstāde Rīgas Biržā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Supernovas pusfināliste - Alise Haijima ar dziesmu "Tricky"

Dziedātāja Alise Haijima «Supernovas» priekšnesumā akcentēs savu latviskumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dziedātāja Alise Haijima šī gada "Supernovas" konkursā piedalās ar dziesmu "Tricky" un savā priekšnesumā sola pārsteigt un izcelt savu latvisko pusi.

Kā mūziķe pastāstīja LTV raidījumā "Rīta Panorāma", dziesma "Tricky" ir par pārliecību un patstāvību, kā arī par dažādību. "Vēstījums, ka varam veidot ļoti skaistu harmoniju no dažādām kultūrām," atklāja Haijima, "[par spīti tam, ka ir] dažādi viedokļi, uzskati, reliģijas, mēs varam vienmēr atrast kopīgu valodu."

Trīs vārdi, ar ko Alise raksturo savu dziesmu, ir "citādāka", "interesanta" un "ekstravaganta".

Stāstot par gaidāmo priekšnesumu, mūziķe atklāja, ka vēlas tajā izcelt savu latviskumu.

"Gribu akcentēt šajā priekšnesumā, ka man ir arī latviskā puse – es arī esmu latviete, mana mamma ir latviete, un man arī ir tā mīlestība pret Latviju.

Gribu izveidot vienotu, dažādu kultūru harmonisku performanci, lai vēstītu, ka mēs neesam tik dažādi, arī ja esam no pavisam dažādām pasaules malām. Mēs varam atrast kopīgu valodu."

Alise Haijima dzimusi japāņa un latvietes ģimenē, līdz 11 gadu vecumam dzīvojusi Japānā, kur, izpildot karaoki, atklājusi savas dziedāšanas prasmes. Latvijā dzīvo kopš 2009. gada. Dziedājusi vokālajā studijā "Aprīļa pilieni", ieguvusi godalgotas vietas mūzikas konkursos – 2. vietu "Baltic Voice 2016", 1. vietu "Nida Intercomm 2015", 1. vietu "Klaipeda 2017", bijusi Latvijas "X Faktors" pirmās sezonas fināliste.

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv. 

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti