VIDEO: Reģionālo kultūras svētku noslēguma koncerts Bergenā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 13. līdz 15. augustam Bergenā (Norvēģijā) norisinājās pirmie latviešu reģionālie kultūras svētki “Mēs kultūrā – kultūra mūsos” klātienē, ko organizēja “Latviešu biedrība Norvēģijā – Bergena”. Svētku laikā ne tikai tika svinēti bērnu un jauniešu dziesmu svētki, bet norisinājās arī dažādas pašdarbnieku kolektīvu meistarklases – koriem, tautas deju kolektīviem un amatierteātriem. Reģionālajos kultūras svētkos piedalījās pārstāvji no trim latviešu tautas deju kolektīviem Norvēģijā, Norvēģijas latviešu koris, divu amatierteātru pārstāvji, folkloras kopa “Bergausis” un Norvēģijas latviešu zēnu koris, informēja organizatori.

Pirmajās divās reģionālo svētku dienās tika aizvadīta mācību programma katram no svētku dalībnieku kolektīviem, lai kopīgi apgūtu ko jaunu, gatavojoties nākamajiem dziesmu un deju svētkiem, lai iedvesmotos viens no otra, kā arī lai svinētu latviskos svētkus.

Meistarklases latviešu amatierteātru pārstāvjiem Norvēģijā – Bergenas latviešu amatierteātrim “LATiBergen” Liāras Ozolas vadībā, Oslo latviešu teātrim “O’Latte” Ievas Melbārdes vadībā, topošajam Stavangeras latviešu teātrim – vadīja “MADteatteri” no Somijas režisore un aktrise Alise Polačenko.

Koru meistarklases pieaugušajiem un zēnu korim vadīja diriģents Kaspars Ādamsons. Norvēģijas latviešu korī dzied dalībnieki no Oslo, Stavangeras un Bergenas.

Tautas deju kolektīvu meistarklases vadīja Vineta Āboliņa, kura vada deju kolektīvu “Kūzuls” Latvijā. Reģionālo svētku pasākumos piedalījās tautas deju kolektīvu (TDK) pārstāvji no TDK “Pērkonkalns”,  TDK "Ozoliņš" un TDK “Ziemeļmeita”. Gan kori, gan deju kolektīvi iepazinās ar 2023. gadā gaidāmo svētku repertuāru.

Folkloras kopas meistarklasi vadīja folkloras kopas “Vīteri” vadītāja Sandra Stare kopā ar Zani Danosu, kultūras skolas “Bergausis” folkloras kopas vadītāju.

Katras dienas noslēgumā notika visu dalībnieku kopīga vakarēšana, sadziedāšanās un dalīšanās iespaidos par meistarklasēs apgūto. Sestdienas vakarā visi meistarklašu dalībnieki tika pārsteigti ar Norvēģijas apvienotā latviešu teātra priekšnesumu – parādot, ko apguvuši divās dienās.

Savukārt svētdien, 15. augustā, aizvadīts svētku noslēguma koncerts, kurā piedalījās dziedošie un dejojošie svētku dalībnieki – "Bergauša" zēnu koris un folkloras kopa, TDK "Pērkonkalns", TDK "Ozoliņš", koris "Laipa". Pie diriģenta pults stājās Kaspars Ādamsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti