Panorāma

"Mārsnēnos" Covid-19 vairs nav!

Panorāma

Libānā dzīvojoša latviete: valstī valda šoks

Pārmaksāto naudu par biļetēm gaida jau pusgadu

Pārmaksāto naudu par simtgades Dziesmu svētku biļetēm gaida pusgadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizritējis vairāk nekā pusgads kopš simtgades Dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) un biļešu tirgotājs SIA "Biļešu paradīze" vienojās, ka pircējiem atgriezīs nepamatoti iekasēto komisijas maksu. Joprojām internetā pirkto biļešu īpašnieki nav saņēmuši aicinājumu pieteikties naudas saņemšanai.

Vēlme pirms diviem gadiem nokļūt 26. Vispārējo latviešu Dziesmu un 16. Deju svētku skatītāju rindās bija tik liela, ka biļešu tirdzniecība ne tikai klātienē, bet arī internetā radīja lielu ažiotāžu. Cilvēki stundām ilgi gaidīja, kad ieraudzīs savā datorā vai viedierīcē atveramies logu, ar iespēju iegādāties tik kārotās biļetes. Daži sagaidīja, bet daži – tomēr nē.

Tie, kuriem paveicās tikt pie biļetes, kā vēlāk izrādījās – pārmaksāja interneta tirgotāja piemēroto komisiju – 7,37% apmērā no biļešu cenas. Vēlāk šī maksa tika atzīta par nepamatotu. Abas iesaistītās puses šī gada sākumā vienojās par naudas atmaksu tiem, kuri to vēlēsies un varēs pierādīt ar dokumentiem, lai izbeigtu iespējamo tiesvedību.

"Ir pilnīgi droši, ka jebkura iznākuma gadījumā otra puse spriedumu pārsūdzētu, būtu vairākas instances, vairāki gadi, tie būtu sagaidīti nākamie dziesmu svētki tiesājoties," tā šā gada sākumā sacīja SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis.

Nākamie Dziesmu svētki gan vēl nav sagaidīti, tomēr vairāk nekā pusgads pēc solījuma atmaksāt naudu gan ir pagājis.

"Šī nauda, kuru ir atguvis Nacionālais kultūras centrs, nepieder Nacionālajam kultūras centram, tas pieder cilvēkiem, kuri pirka biļetes uz dziesmu un deju svētku pasākumiem," šā gada sākumā teica LNKC vadītāja Signe Pujāte.

LNKC apņēmās atdot pircējiem vairāk nekā 76 500 eiro. Joprojām gan nav ziņu, kad šo naudu saņems biļešu pircēji.

"Iespējams jau, ka no 10. augusta varētu būt tā, ka visi interesenti ir gaidīti iesniegt iesniegumus Nacionālajā kultūras centrā par to, ka viņiem pienākas atmaksāt pārmaksāto komisijas maksu," teica LNKC pārstāve Sarmīte Pāvulēna.

Centra pārstāve atzina, ka ārkārtējās situācijas laikā darbs pie naudas izmaksas kārtības bija apstājies.

"Šo jautājumu drusku atlikām, ņemot vērā, ka cilvēki, ja vēlēsies iesniegt, teiksim, klātienē dokumentus, nevarēs atbraukt, visticamāk, uz Nacionālo kultūras centru un to izdarīt," teica LNKC pārstāve.

Varēs izvēlēties vienu no trijām iespējām, kā pieteikties naudas saņemšanai. Pirmā paredz iesniegumu un maksājuma apliecinājumu iesniegt elektroniski – ar derīgu elektronisko parakstu. Otrā – sūtīt dokumentus pa pastu, bet trešā – ierasties LNKC klātienē. Pieteikšanās naudas atmaksai plānota līdz 10. decembrim. Nauda, kam pēc šī datuma neviens nebūs pieteicies, tiks ziedota nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti