Ministre: Skolēnu dziesmu svētku pārcelšana ir ticama

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Covid-19 izplatības ierobežošanai tika pārtrauktas arī šovasar jūlija sākumā plānoto XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku skates, konkursi, kopmēģinājumi un citi pasākumi, un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija) atzīst, ka svētku pārcelšana par gadu ir ticama. 

Lēmumu par dziesmu svētku norisi plāno pieņemt nākamajā otrdienā, izskata arī iespēju tos atlikt.  

Ministre uzsvēra, ka svarīgākais ir definēt drošības jautājumu, kā arī jautājumi par tehniskajām iespējam sarīkot dziesmu svētkus, ņemot vērā to, ka skates ir apturētas, “mēnesi jau zaudējām un vēl, visticamāk, zaudēsim vēl mēnesi”.

Jautāta, vai dziesmu svētkus varētu pārcelt uz nākamo gadu, Šuplinska atzina, ka tas ir ticami.  

Līdz šim svētku rīkotāji datumus nav pārcēluši un, apzinoties situāciju valstī, plāno dažādus scenārijus.  Tikmēr Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasīja atbildīgām amatpersonām atcelt gaidāmos XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus un svētkiem paredzētos līdzekļus izlietot akūtām vajadzībām.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmais saslimšanas gadījums apstiprināts 2. martā. Līdz ceturtdienai, 26. martam, saslimšana ar Covid-19 apstiprināta kopumā 244 cilvēkiem. Slimības izplatības ierobežošanai Latvijā no 13. marta līdz 14. aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne dažādu ierobežojumu.

Lai pasargātu pacientus un mediķus no iespējamas inficēšanās ar Covid-19, no piektdienas, 27. marta, tiks daļēji ierobežoti veselības aprūpes pakalpojumi gan valsts, gan privātajās ārstniecības iestādēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti