Klausītāji atšķirīgi vērtē Dziesmu svētku noslēguma koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielākā daļa Latvijas Radio aptaujāto skatītāju Dziesmu un deju noslēguma koncertu "Līgo!" vērtē atzinīgi. Tas viņus iedvesmojis, ļāvis izbaudīt kopības sajūtu un mūsu izcilo dziedāšanas tradīciju spēku, tomēr daļa skatītāju uzskata, ka koncerts bija neizdevies, nepiedodami garš un garlaicīgs.

Dziesmu svētku noslēguma koncerts piedāvāja ļoti apjomīgu programmu, kas ilga vairāk nekā piecas stundas. Līdzās koriem bija iesaistīti arī pūtēju orķestri, deju ansambļi, etnomūziķi un vēl citi svētku dalībnieki.

Mājupceļā satiktie koncerta dalībnieki sarunā ar Latvijas Radio norādīja, ka patikušas Dziesmu un deju svētku noslēguma daļas dziesmas, bet to, kuras dziesmas klausītājiem visvairāk gājušas pie sirds, varējis just pēc atkārtojumiem.

„To uzreiz pēc atkārtojumiem jūt, kas tautai patīk, tas pašiem patīk,” saka koncerta dalībniece no Valmieras, taču piekrīt, ka koncerts varbūt bija par garu.

„Koncerts bija nepiedodami garš un pat garlaicīgs,” sašutumu pauž kāda skatītāja. „Pirmā daļa bija pilnīgi nepieņemama. Es gaidīju kaut ko klasiskāku.”

„Par garu varbūt nebija, bet kaut ko jestrāku vajadzēja,” oponē cita skatītāja. „Tur brīžiem, liekas, par daudz tāda gaudenuma bija. Miegs nāk un gribas kaut ko žiperīgāku, bet tā nebija.”

Savukārt dziedātāji, kuriem balss aizsmakusi no pārdziedāšanās, vienā balsī slavē koncertu, tomēr iemet akmentiņu svētku rīkotāju dārziņā, norādot, ka mūsdienās jau nu var atrisināt rindu problēmu pie ieejas.

„Tas ir brīnišķīgs, unikāls un pietiekami rets notikums, uz kuru, es uzskatu, ir obligāti jāierodas, vai nu vienā pusē uz skatuves vai otrā pusē - sēžot un skatoties,” savu viedokli pauž svētku dalībnieks, kuram šie nav pirmie Dziesmu svētki.

Atšķirīgs ir arī Latvijas Radio raidījuma „Kultūras Rondo” klausītāju viedoklis. Vairāki klausītāji uzskata, ka noslēguma koncerts bija neizdevies, bet deju lieluzvedums „Tēvu laipas” tieši pretēji – izcils.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti